Monsters, Inc.

Monstropolis is een stad waarin enkel monsters wonen. Voor hun energiebehoefte is de stad volledig afhankelijk van gillende kinderen uit de mensenwereld. Gillende kinderen leveren immers stroom op. Het bedrijf Monsters Inc. voorziet in deze behoefte. Aan de lopende band worden deuren tevoorschijn gehaald, waardoor monsters kunnen binnenstappen in de slaapkamers van kinderen, deze aan het schrikken kunnen worden gemaakt en vervolgens vele kilowatturen kunnen worden geproduceerd. James P. "Sulley" Sullivan en Mike Wazowsky werken als een team in de fabriek van Monsters Inc. en ze zijn goed. Sulley heeft een dusdanig angstaanjagende verschijning dat hij de topper van het hele bedrijf is. Hij ondervindt echter wel zware concurrentie van de geniepige en slijmerige Randall Boggs.

Wanneer Sulley een keer `s avonds moet overwerken ziet hij dat een van de deuren niet is teruggezet in het deurenmagazijn. Hij besluit een kijkje te nemen en ziet dat Randall er `s avonds een beetje bijbeunt. Door deze actie is echter een kind Monstropolis binnengekomen en als er iets gevaarlijk is voor het voortbestaan van de stad is het wel een kind. Sulley besluit het kind mee naar huis te nemen en verborgen te houden in de hoop het zo snel mogelijk weer terug te kunnen sturen. Maar het blijkt dat kinderen helemaal niet zo gevaarlijk zijn als wordt aangenomen. Sulley begint zelfs erg gehecht te raken aan het kindje. Dan blijkt dat Randall samen met de directeur een nieuwe machine in het leven heeft geroepen waarmee ze gillen uit kinderen kunnen trekken in een soort van legbatterij. Hier zijn Sulley en Mike natuurlijk helemaal niet over te spreken en ze zetten alles in werking om Randall tegen te werken en het kind terug te kunnen brengen naar de mensenwereld.

Monsters Inc. is wat mij betreft de beste in het rijtje nieuwe animatiefilms uit de Pixar-stal. Hoewel het verhaal redelijk kinderlijk is zit er dusdanig veel humor en actie in dat ik me tijdens de gehele film vermaakt heb en me zelfs niet heb lopen ergeren aan de meer sentimentele stukken. Sulley wordt geweldig neergezet door John Goodman , maar vooral Mike (Billy Crystal) zorgt voor de humor in de film. Ook Steve Buscemi overtuigt als slijmerig evil monster. Tijdens de aftiteling zien we bloopers die zijn gemaakt tijdens de opnames van Monsters Inc. Geen echte bloopers natuurlijk, maar volledige animaties die echt een extra meerwaarde aan de film geven. De traditionele tekenfilms van Disney vond ik de afgelopen jaren behoorlijk matig en zeikerig, maar met dit soort animatie wordt een heel genre nieuw leven ingeblazen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 8 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)
- Team America: World Police (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Monsters, Inc.
Monsters, Inc.
Monsters, Inc.
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand