The Matrix Reloaded

Na het gigantische succes van The Matrix uit 1999 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Eén vervolg zegt u? Nee, de geldkraan moest natuurlijk flink stromen, dus werd er besloten het verhaal uit te persen over twee films. Reloaded en Revolutions verschenen beiden in 2003 met een tussentijd van zes maanden. The Matrix werd hiermee dus een volwaardige trilogie. 

Reloaded zit meer dan de eersteling in de echte wereld, waar de mensen zich hebben teruggetrokken in enclave Zion die continu onder aanval is van computers en robots (zgn. sentinels). Neo en zijn team worden eropuit gestuurd om deze aanvallen vanuit de Matrix te stoppen. Agent Smith heeft echter een plan om niet alleen de mensen dwars te zitten, maar ook de computers over te nemen. Een mega-aanval op Zion is aanstaande, maar dan komt Neo vast te zitten in de Matrix.

Waar de filosofische referenties in The Matrix een van de smaakmakers van die film waren, wordt dit concept in Reloaded op zeer halfslachtige wijze verder opgepakt. Grootste probleem is dat de thema's nergens tot leven komen. Als kijker zal het je werkelijk geen zak interesseren, omdat het op weinig overtuigende wijze wordt gebracht. Verder is Reloaded in het algemeen verhaaltechnisch zeer zwak. Er zijn wat leuke vondsten zoals de tussenwereld tussen de Matrix en de echte wereld, maar deze kunnen de zwakke plot niet redden.

Wat wel aardig is zijn een aantal actiescènes, waarbij de achtervolging met vrachtwagens het meeste tot de verbeelding spreekt. Helaas wordt er echter weinig nieuws gebracht; de meeste gevechten zijn identiek aan die uit The Matrix. Ook op andere vlakken als acteerwerk en effecten is er weinig verbetering gesorteerd. Reloaded is een typisch geval van een vervolg dat gemaakt moest worden, maar op vrijwel alle vlakken de plank misslaat. Daarmee ook een typisch geval van een volstrekt overbodig vervolg. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 4 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- The Matrix (science fiction / actie : 7.5)
- Starship Troopers (science fiction / actie : 7.5)
- Iron Sky (science fiction / actie : 7)
- Guardians of the Galaxy (science fiction / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Matrix Reloaded
The Matrix Reloaded




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand