Black Water

Net als het hier onlangs besproken Rogue, is Black Water een horrormovie waarin toeristen worden geterroriseerd door een reusachtige zoutwaterkrokodil. Het script is gebaseerd op een incident uit 2003 waarbij drie jongemannen in het Noorden van Australië door een krokodil werden belaagd. Het waterpeil van de rivieren was sterk gestegen door aanhoudende stormen en daardoor waren diverse stukken land onder water gelopen. De jongeren werden aangevallen op een plaats waar nooit eerder krokodillen waren gesignaleerd. 
 
Black Water
 
In de film zijn de drie personen twee zussen plus de vriend van één van hen. Na een bezoek aan familielid in het hoge noorden, besluit het drietal een trip te maken in één van de nationale parken. Er is geen gids beschikbaar, maar een plaatselijke bewoner neemt ze mee in zijn eigen boot. De eigenaar van de boot en de vriend worden snel door de krokodil verorberd, en de rest van de film kan worden beschreven als een zenuwenoorlog tussen twee dames en een krokodil: de twee zussen zijn aan de kaken van het monster ontsnapt door in een boom te klimmen. Daar zijn ze veilig maar zitten ze ook genadeloos in de val: afdalen betekent verslonden worden, blijven zitten betekent sterven van honger en dorst ...
 
In tegenstelling tot Rogue werd Black Water gemaakt voor een habbekrats. De film werd opgenomen in een buitenwijk van Sidney, waar een klein perceel bos onder water werd gezet. De opnames van de krokodil werden geschoten tijdens een uitstapje naar het hoge noorden, en door regisseur Nerlich op zijn PC in het bestaande filmmateriaal gemonteerd. De film oogt verrassend professioneel en klopt het veel duurdere Rogue op het gebied van nagelbijtende spanning. Er werd geklaagd over een gebrek aan ‘croc-scènes’ dat wil zeggen: scènes waarin de krokodil zichtbaar is. Net als in (de eerste helft van) Jaws wordt de aanwezigheid van het monster veelal enkel gesuggereerd, niet getoond. De suggestie werkt echter prima. 
 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Black Water
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand