The Nut Job

De dierlijke bewoners van een stadspark voorzien een zware winter als ze erachter komen dat ze te weinig eten hebben verzameld. Een clubje brutale eekhoorns heeft het plan om een lokale notenwinkel te overvallen om dit probleem ter hand te nemen. Dat blijkt voor een paar knaagdieren echter geen sinecure. Bij toeval heeft een groep crominelen het plan opgevat om de aanpalende bank te overvallen. De eekhoornstjes kunnen hiervan profiteren, maar ontdekken ook dat ze er tegenstanders bij hebben gekregen.

Er verschijnen de laatste jaren zoveel tekenfilms gericht op kinderen dat het kaf nauwelijks meer van het koren te schijden is. Er is een aantal kwaliteitsstudio's als het welbekende Pixar en Disney die vrijwel altijd voldoende werk afleveren. Dit The Nut Job is geanimeerd door een nieuwe speler op de markt genaamd ToonBox Entertainment. Het bedrijf start zijn carrière echter met een enorme misser, want zo mogen we deze animatiefilm toch echt wel typeren.

De kwaliteit van de animaties is prima op orde, maar weinig verheffend. Hier zul je dus geen baanbrekende tekeningen zien. Grootste probleem van The Nut Job is echter het verhaal dat eenvoudigweg weinig aansprekend is. Het hangt aan elkaar van flauwe grappen over beesten die tegen muren aanlopen of in gaten in de grond vallen. Echte dijenkletsers zullen we maar zeggen.

Verder spreken de meeste personages slechts weinig aan en zit er weinig sympathie in de beestjes in de hoofdrollen. De beste scène van de film wordt zelfs tot de aftiteling bewaard, wanneer een geanimeerde Psy samen met alle diertjes zijn megahit Gangnam Style danst. Het kwaad is dan natuurlijk allang geschied. Ondanks de slechts receptie staat een vervolg al op de agenda; commercieel was The Nut Job namelijk een groot succes. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Nut Job
The Nut Job
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand