Agent 505 Todesfalle Beirut

De film is gesitueerd in Beiroet, toen dat nog een swingende stad was die bekend stond als het "Parijs van het Oosten". Godsdienstoorlogen leken ver weg en de jetset uit verschillende werelddelen bracht de tijd door in de dure hotels en op de zonovergoten stranden. In dat paradijs worden plots twee jonge vrouwen vermoord. Ook de dader komt bij de aanslag om het leven, maar onthult met zijn laatste woorden dat hij  handelde in opdracht van 'de Sjeik'.

Interpol stuurt haar beste man ter plaatse, Robert Blake, agent 505. Diens collega O'Toole heeft inmiddels de plaatselijke onderwereld geïnfiltreerd en de nodige ontdekkingen gedaan. De Sjeik wordt beschreven als een man met slechts vier vingers aan één hand en het gerucht gaat dat hij de hele bevolking van de stad Beiroet wil uitroeien door de kustwateren radioactief te besmetten. Blake veronderstelt daarom dat de geheimzinnige Sjeik opereert vanuit het Instituut voor Oceanografie ...

Dit is één van de vele spionagethrillers die alom in Europa werden gedraaid in de jaren '60 in navolging van James Bond. Het is een internationale coproductie, met voornamelijk Duits kapitaal gefinancierd, op locatie gedraaid in Beiroet en Zuid-Frankrijk. Voor de hoofdrol werd Frederick Stafford gecharterd, die naam had gemaakt als OSS 117, de Franse 007 (zelf was hij overigens een Duitstalige Tsjech met een Australisch paspoort). Cluny was een voormalig model en seksidool, ze compenseert haar gebrek aan acteertalent met andere kwaliteiten. Howland was een Britse komiek die naam had gemaakt als geschifte bijfiguur in enkele Karl May-films; ook hier mag hij de halve gare uithangen en dat doet hij vrij aardig.

Agent 505 Todesfalle Beirut biedt de bekende kost van de zogenaamde Eurospy zoals fraaie locaties, mooie vrouwen en een bezopen plot. Het is allemaal even voorspelbaar, behalve de identiteit van de geheimzinnige Sjeik: bij hoge uitzondering werd ik daardoor volkomen verrast.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- De Zaak Alzheimer (thriller / actie : 7)
- Dossier K. (thriller / actie : 7)
- Law Abiding Citizen (thriller / actie : 7)
- The Laughing Policeman (thriller / actie : 7)
- Amsterdamned (thriller / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Agent 505 Todesfalle Beirut




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand