Burning Bright

Alleen in huis met een tijger?

Het overkomt de negentienjarige Kelly. Helemaal alleen is ze niet: naast de tijger is er ook nog haar elfjarige, autistische broertje Tommy, maar van hem hoeft ze geen hulp te verwachten. In tegendeel.

Na de dood van hun moeder, heeft de stiefvader van Kelly en Tommy de erfenis er razendsnel doorheen gejaagd. Al het geld ging op aan zijn dwaze plannen om het landhuis en de tuin eromheen om te toveren in een Safaripark. Ook het spaarboekje van Kelly heeft hij leeggeroofd, en van het geld een tijger gekocht, het pronkjuweel van zijn toekomstige pretpark. Aan het begin van Burning Bright wordt een orkaan aangekondigd. Om die reden is het huis aan de buitenzijde gebarricadeerd. Kelly en Tommy krijgen de raad om binnen te blijven, daar is het veilig. Maar dan blijkt plots dat zij niet alleen zijn:

Ook de tijger is in huis.

Burning Bright werd gedraaid in 2009, maar trok aanvankelijk nauwelijks aandacht. De film werd echter vertoond op enkele horrorfestivals en het publiek reageerde dolenthousiast. Vandaag draagt de film de gekke eretitel: Beste film met een tijger en een autistisch jongetje uit de geschiedenis. In tegenstelling tot veel hedendaagse collega's, neemt regisseur Brooks de tijd om zijn karakters uit te tekenen en de spanning op te bouwen. De film is (voor een moderne horrorproductie) verrassend onbloedig, maar de spanning is soms om te snijden. Het was alweer een tijdje geleden dat ik zo op het puntje van mijn stoel zat.

Men had de beschikking over drie tijgers, en volgens de makers is er geen gebruik gemaakt van CGI (maar daar heb ik mijn twijfels over), wel moesten er volgens hen een paar scènes worden geschrapt omdat het te gevaarlijk werd voor de acteurs.
Burning Bright is, na een rustige aanloop, hevig en kort: na 75 minuten is het gedaan (daarna volgen nog tien minuten met take outs, maar die kan men laten voor wat ze zijn).

Noot: De verkoper van de tijger wordt gespseeld door de zanger Meat Loaf, bekend dankzij de wereldhit Paradise by the Dashboard LightFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6.5 7.5 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Burning Bright
Burning Bright
Burning Bright
Burning Bright
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand