Ghost Rider

Johnny Blaze en zijn vader zijn beiden stuntrijders op de motor. Als Johnny op een dag te horen krijgt dat zijn vader ongeneeslijk ziek is, sluit hij een pact met de duivel: genezing in ruil voor zijn ziel. Jaren later komt de duivel zijn deel van de deal ophalen; Johnny wordt gemuteerd in een brandend skelet op een motor met als taak om Blackheart, de zoon van de duivel, te vernietigen. Hij is echter geenszins van plan een satanische motorrijder te worden. Tussen de bedrijven door probeert hij aldus goed te doen en bovendien de liefde van zijn ex-vriendin terug te winnen.

Ghost Rider is een relatief onbekende superheld uit de grote catalogus van Marvel. Die onbekendheid hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar als films zo zouteloos worden opgediend als dit vehikel dan is er geen redden meer aan.

Grootste fout die men heeft gemaakt is natuurlijk het casten van Nicolas Cage in de hoofdrol. Ik heb het al vaker gezegd, maar deze acteur is tegenwoordig echt te waardeloos voor woorden. Hij heeft slechts één gezicht en één stemtoon, waarmee hij zich ontpopt heeft tot een zeer eenzijdig acteur. Ook hier is hij enorm slecht gecast, omdat Johnny Blaze een werkelijk eendimensionaal karakter is geworden. Als spookrijder is het overigens niet veel beter, omdat de special effects daarvan van een zeer matig niveau zijn.

Eigenlijk is er weinig positiefs over Ghost Rider te melden. Eva Mendes doet haar best enig tegenwicht aan Cage te geven, maar het karige script biedt haar daartoe weinig ruimte. Ook treurig voor een actiefilm: er zit verrekte weinig actie in Ghost Rider.

Toch heb ik zonder zeer grote ergernis deze film uit kunnen zitten. Een verklaring daarvoor heb ik niet. Objectief bekeken is dit gewoon een slechte actiefilm. De subjectiviteit maakt het mogelijk iets minder ernstig. Wie nog meer wil: in 2011 is vervolg Ghost Rider: Spirit of Vengeance verschenen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 6 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Sucker Punch (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: Days of Future Past (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: The Last Stand (actie / fantasy : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Ghost Rider
Ghost Rider




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand