Mama

Mama opent met een dramatische scène waarin een vader zijn vrouw heeft vermoord en vervolgens zijn twee kleine dochters ontvoerd. Hij neemt ze mee naar een afgelegen boshut, waar hij ook de meisjes van het leven wil beroven. Voordat hij de kans krijgt wordt hij echter door een geestverschijning gedood.

Jaren later is de broer van de betreffende man, Lucas, nog altijd op zoek naar zijn nichtjes. Als ze worden gevonden, blijken de meisjes volledig verwilderd te zijn. Het kost zeer veel moeite ze te integreren in het normale leven van Lucas en zijn vriendin Annabel. Ze spreken bovendien continu over hun mama, terwijl deze nergens aanwezig is. Wat is er al die tijd in het bos precies gebeurd dat de meisjes zo'n vreemd gedrag vertonen? Daar komen Lucas en Annabel op een erg vervelende manier achter.

De eerste drie kwartier was ik zeer onder de indruk van Mama. Een krachtige horrorfilm, zeer sfeervol, met werkelijk goede spanningsopbouw en goed getimede schrikmomenten. Ik was er welhaast van overtuigd hier met de beste horrorfilm van het jaar te maken te hebben. Dan opeens komt de klad erin.

Waar mystiek en vragen bij de kijker de eerste helft zo spannend maken, vervalt Mama in zijn tweede deel in alle clichés die het horrorgenre juist niet leuk maken. De geestverschijning neemt alle mystiek weg en maakt Mama tot een zeer gemiddelde Hollywoodfilm waar er jaarlijks tientallen van verschijnen. Het einde is zelfs ronduit slecht te noemen, met bovendien zeer matige en ongeloofwaardige effecten.

Mijn eindcijfer voor Mama is een gemiddelde. Een 7 voor de eerste helft en een 3 voor de tweede helft. Gemiddeld dus een 5. Jammer hoor, want hier zijn kansen op een topfilm blijven liggen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Mama
Mama




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand