The Tall Man (The Secret)

Dit is een Canadees-Franse (maar wel Engelstalige) thriller gesitueerd in een voormalig mijnstadje. De plaatselijke situatie is hopeloos: er is geen werk, er is veel armoede en drankmisbruik, en er worden op regelmatige basis kinderen ontvoerd. Volgens de meeste bewoners worden de kinderen meegenomen door een geheimzinnige figuur, die door hen wordt getypeerd als 'de lange man'.

Julia Denning is een verpleegster die de inwoners elementaire medische hulp geeft nadat haar man, een arts (de enige in de verre omtrek), is gestorven. Samen met haar zevenjarige zoontje en een vriendin woont ze in een villa vlak buiten het dorp. Omdat ze rijk is wordt ze niet echt geaccepteerd, maar het dorp kan niet zonder haar. Op een dag wordt het zoontje van Julia ontvoerd ...

Als u denkt te begrijpen wat voor film The Tall Man (The Secret) is, dan heeft u het mis. De film begint als een volbloed horrorproductie, maar er volgt de ene wending na de andere, en uiteindelijk komen we uit bij een soort sociale studie over het lot van kinderen die in een kansarme omgeving worden geboren. De Franse regisseur Laugier houdt de vaart er goed in zodat het amper opvalt hoe gekunsteld de vele (vaak verrassende) wendingen zijn. Er zijn wat overeenkomsten met Laugiers vorige film, Martyrs (2008), maar gelukkig is de inhoud lang niet zo bar en boos. Ook nu is er echter weer sprake van een ingewikkeld complot. Laugier is blijkbaar zo iemand die achter iedere geheimzinnige gebeurtenis een samenzwering vermoedt.

Ik houd niet zo van films die halverwege een volkomen andere richting inslaan. Een regisseur moet zijn uitgangspunten respecteren. Toch vallen er een paar goede dingen te zeggen over The Tall Man: de sfeer van het vervallen mijnstadje is goed getroffen en de vertolkingen zijn sterk: Jessica Biel toont aan dat ze meer is dan een knap snoetje, en Stephen McHattie is erg overtuigend als de plaatselijke politieman. De film wordt echter gestolen door Jodeline Ferland, als de doofstomme Jenny, met wie niemand rekening houdt en die daarom meer dan enig ander weet over de geheimen van het dorp.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Carrie (2013) (horror / drama : 7)
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Tall Man (The Secret)
The Tall Man (The Secret)
The Tall Man (The Secret)
The Tall Man (The Secret)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand