Scars of Dracula

Afgezien van Taste the Blood of Dracula (uit hetzelfde jaar), waarin Dracula slechts een bijrolletje had, is dit de opvolger van Dracula has risen from the grave (1969). Het is wellicht de laatste film rond de vampier waarin de mythe ernstig genoeg werd genomen om griezelig te zijn.

Het is het verhaal van twee broers, de eerste een losbol, de tweede een plichtsgetrouwe jongeman die op het punt staat om te trouwen met de engelachtige jongedame van zijn keuze. Het drietal is op reis in Midden-Europa, de habitat van onze bloedzuiger. Als de losbol zich weer eens de woede van een paar vaders op de hals heeft gehaald met zijn versierpraktijken, vlucht hij naar het kasteel hoog in de bergen. Dat was uiteraard geen geweldig idee.

Hammer is meegegaan met de tijd en sommige scènes zijn van een tot dan toe (binnen de reeks) ongekende bloedigheid. Voor het eerst sinds de begintijd van het productiehuis, stuitte een Draculafilm weer eens op censuurproblemen. Door het dalende succes van de reeks, maken sommige effecten (die vleermuizen!) een nogal goedkope indruk. In sommige scènes wordt zowaar gebruik gemaakt van geschilderde achtergronden (!). Het kasteel ziet er dan weer geweldig uit, hoog en droog boven op bergtop. Als je last hebt van hoogtevrees, bekijk deze film dan niet zonder valscherm.

De blonde maagd wier eerbaarheid koste wat het kost moet worden gered, wordt gespeeld door Jenny Hanley, in die tijd de door half Engeland (mannelijke deel) aanbeden presentatrice van het TV-programma Magpie. Men zegt dat ze hele generaties Britse jongemannen hun eerste natte droom heeft bezorgd.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Scars of Dracula
Scars of Dracula
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand