Intensive Care

Dit zou dan de slechtste Nederlandse speelfilm uit de geschiedenis moeten zijn, of toch zo ongeveer. Eén ding valt niet te ontkennen: Intensive Care is slecht, barslecht. Het begint al met de openingsscène: een chirurg krijgt te horen dat hij het verkeerde orgaan aan het opereren is, en begint daarop met zijn mes op de patiënt in te hakken. Oh zo, is dit dan het juiste orgaan? Of dit? Of dit?

De dolle chirurg, Dr Bruckner, wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur George Kennedy, ooit een Oscarwinnaar (beste mannelijke bijrol in Cool Hand Luke). Bruckner heeft de wereldpers gehaald met revolutionaire (en zeer gewaagde) experimenten met het menselijke brein, maar hij komt bijna om in een auto-ongeval en raakt in coma. Als hij na acht jaar ontwaakt, slaat hij onmiddellijk aan het moorden. Zijn motief: terwijl hij in coma lag, heeft zijn collega Horvath hem onderworpen aan zijn eigen revolutionaire experimenten, en nu is zijn brein compleet naar de gallemiezen.

De Vlaamse zanger Koen Wauters speelt een verpleger en de Nederlandse Nada van Nie zijn vriendinnetje.  Van Nie is sinds Honneponnetje een paar kilootjes aangekomen, maar die misstaan haar niet. Ze is nog altijd geen actrice, maar doet het toch stukken beter dan Wauters, die er werkelijk niks van bakt. De twee moeten samen het dolle chirurgische monster zien te stoppen en slagen daar uiteindelijk in, met behulp van een klopboor, een pleister en een vuurpijl. Nadat u de film hebt bekeken, zult U begrijpen waarom ik juist deze attributen heb vermeld.

Regisseuse Van Rouveroy heeft alles afgekeken van illustere voorgangers; er zijn verwijzingen naar Halloween (het monster), Dressed to Kill (het ziekenhuis), Straw Dogs (de trap), The Shining (de deur), Jaws (de dreigende muziek), Body Double (de boor), Dead Calm (de vuurpijl) en nog een handjevol films meer. Het ontbreekt Intensive Care volstrekt aan originaliteit, maar gelukkig ook aan pretentie. De effecten zijn vreselijk, de dialogen tenenkrommend. Zoals gezegd: Intensive Care is slecht, barslecht. Retourtje hopeloos. En toch kun je volgens mij nog wel dieper zakken. Je kunt bijvoorbeeld ook een enkele reis boeken.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 3 4 1 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Intensive Care
Intensive Care
Intensive Care
Intensive Care
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand