Bait

Haaien, we krijgen er maar niet genoeg van. En tsunami's liggen de laatste tijd ook goed in de markt. In Bait worden beide succesformules gecombineerd: een tsunami zorgt er voor dat een supermarkt onder water komt te staan. Een handjevol mensen hebben de stormvloed overleefd en proberen te ontsnappen aan het nog altijd stijgende water. In de ondergelopen parkeergarage zit een jong stelletje vast in hun auto ... en dan blijkt plots dat er niet alleen water naar binnen is gekomen ...

In tegenstelling tot het recente The Reef, waarin een zeker realisme werd nagestreefd, worden in Bait alle remmen losgegooid. Geloofwaardigheid speelt amper een rol, het gaat om het bloed en de pret. Het voorbeeld dat men voor ogen had, was niet Jaws, maar Piranha 3D (de film werd inderdaad in 3D uitgebracht in de bioscopen). De vissen die met de tsunami naar binnen zijn gekomen, zijn twee volwassen witte haaien, en ze hebben honger. Een bijkomende complicatie is dat op het moment dat de hel losbarste, een overval op de supermarkt gaande was. Eén van de twee overvallers is verdronken, maar de tweede heeft het overleefd en de politieman die op het punt stond om hem in te rekenen, is gewond geraakt.

Bait gooit zowat alle clichés van het haaiengenre in de strijd: er zijn plotse aanvallen, afgerukte ledenmaten, een hondje dat wordt opgevreten, een koppel dat ruzie krijgt, een opstandige tienerdochter die het plots weer goedmaakt met haar vader (eigenlijk best een toffe peer) en zo gaat dat maar door, anderhalf uur lang. Zo nu en dan is er toch nog een kleine verrassing.

De DVD bevat enkel een versie in 2D, maar de effecten waren blijkbaar zo agressief dat ze ook in tweedimensionale vorm rare beelden opleveren. Er is een haai die als een raket opstijgt uit het water en recht op de kijker afvliegt, en er zijn diverse scènes met afgerukte ledematen die in slow motion voor de camera zweven, als de ruimteschepen in 2001. Het script (er hebben naar het schijnt zes personen aan meegewerkt!) is niet veel soeps en de special effects zijn wisselvallig. Sommige maken een ronduit ridicule indruk, andere zijn dan weer sterk. De haaien zien er vrij natuurgetrouw uit. Bait is eigenlijk een prulfilm, maar wordt enigszins gered door het meer dan behoorlijke acteerwerk (van de haaien zowel als de mensen). De Australische cinema timmert flink aan de weg de laatste jaren, en ook al klinken de namen nog niet erg bekend in de oren, veel gezichten zijn reeds vertrouwd.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6.5 4 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Bait
Bait
Bait
Bait




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand