Amphibious

Een goede monsterfilm gaat er altijd wel in, zeker indien het een productie is met een Nederlandse inbreng. Amphibious heeft wat dat aangaat echter twee grote problemen: het is geen goede monsterfilm en de Nederlandse inbreng is niet erg groot. Afgaande op hun namen zijn de cameraman (Mick van Rossum) en de componist van de soundtrack (Fons Merkies) Nederlands, en voorts hebben twee actrices een Nederlands paspoort. Ik had nog nooit van Janna Fassaert gehoord, maar ze schijnt dankzij enkele tv-series reeds enige bekendheid te genieten. Elke Salverda maakt in deze film haar debuut; ze is een charmante verschijning en doet het heel ook heel aardig, maar haar optreden duurt slechts een paar minuten ...

De regisseur, de op de Philippijnen geboren avonturier Yuzna, heeft een paar kleinere hororproducties op zijn naam staan, maar de grote doorbraak is tot op heden uitgebleven. Amphibious zal daar geen verandering in brengen, zoveel is zeker. De eerste paar minuten (waarin ook Salverda te zien is) staan min of meer los van de rest van de film, en zijn tamelijk grappig. Ook het slot (dat is afgeleid van Alien) is lekker grimmig, maar de rest van de film is zo onsamenhangend dat je soms de indruk krijgt dat men materiaal uit drie producties heeft samengevoegd.

Een vrouwelijke oceanograaf doet onderzoek vlak voor de kust van Sumatra. Dankzij haar gids, een Amerikaanse sjacheraar, komt ze in aanraking met een bende illegale vissers die op een visplatvorm (een soort olieplatvorm, maar dan om te vissen) een aantal kinderen slavenarbeid laat verrichten. Eén van de kinderen smeekt haar om hem uit zijn netelige situatie te redden. De oceanografe wil wel maar kan niet, en dat is het begin van een hele hoop ellende.

U vraagt zich waarschijnlijk af: Waar blijft dat monster, en wat heeft het in vredesnaam met dit gedoe rond kinderarbeid en een visplatvorm te maken? Welnu, het draait om een eeuwenoude vloek en daar heeft dat smekende kind dan weer alles mee te maken. Verder blijft het allemaal nogal duister wat nu precies aan de hand is. Misschien was Amphibious genietbaarder geweest indien het scenario wat beter (en vooral strakker) was uitgewerkt. De special effects zijn niet slecht en de vertolkingen - ook die van de kinderen - zijn zelfs heel aardig. Dit had een aardige, onpretentieuze monsterfilm kunnen zijn, nu is het niet meer dan een rommelig allegaartje.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6.5 2 1 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Amphibious
Amphibious
Amphibious
Amphibious




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand