Journey 2: The Mysterious Island

De teenager Sean vangt een noodsignaal op dat afkomstig is van zijn grootvader, een ontdekkingsreiziger. Sean denkt dat grootvader het mysterieuze  eiland uit de verhalen van Jules Verne heeft ontdekt. Samen met zijn pleegvader weet Sean de herkomst van het noodsignaal (en dus het eiland te lokaliseren): in de Stille Zuidzee, nabij het eiland Palau. Aangekomen op Palau, ontkent iedereen het bestaan van een eiland op de aangegeven plaats, maar dan krijgen Sean en zijn pleegvader hulp van de plaatselijke sjacheraar Gabato en diens sexy dochter Kailani. Met de gammele helikopter van Gabato, gaat het viertal op zoek naar Verne's eiland ...

Deze familiefilm is het vervolg op Journey to the center of the Earth uit 2008. De eerdere film heb ik niet gezien (ik zag dit vervolg dankzij een veel jonger familielid) dus ik kan geen vergelijkingen trekken, maar als familiefilm lijkt Mysterious Island me aardig geslaagd. Het mysterieuze eiland wemelt van de gevaren, maar verwacht geen grof geweld of werkelijk angstaanjagende horror, het blijft allemaal redelijk licht en luchtig; de humor is soms wat banaal, maar echt stupide wordt het nooit, en het idee achter het mysterieuze eiland is prachtig: grote dieren zijn er klein, en omgekeerd: je vindt er dus olifanten ter grootte van een schoothondje en honingbijen die zo kolossaal zijn dat je op hun rug kunt meevliegen.

Het acteerwerk is meer dan redelijk. Zelfs "The Rock" valt niet compleet uit de toon, Guzman is vaak grappig als de lokale sjacheraar en Hudgens (als diens dochter) is wat je noemt een plaatje. Het beste acteerwerk komt echter (uiteraard) van veteraan Michael Caine, die er als de verloren gewaande grootvader ouwerwets zin in lijkt te hebben. De effecten zijn wat wisselend: sommige zien er schitterend uit, andere ogen erg gekunsteld. Dat laatste kan ook te maken hebben met het feit dat de film werd uitgebracht in 3D terwijl de DVD enkel een 2D-versie heeft. De scènes die in 3D zijn geschoten zien er in 2D wat vreemd uit.

In verband met een paar spannende scènes, is meekijken gewenst indien de kinderen al te jong zijn.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Stand by Me (avontuur / drama : 7.5)
- The Poseidon Adventure (avontuur : 7)
- Desu nôto: The last name (avontuur / misdaad : 7)
- Valhalla Rising (avontuur / drama : 7)
- Ofelas (avontuur / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie familie-film eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Journey 2: The Mysterious Island
Journey 2: The Mysterious Island
Journey 2: The Mysterious Island




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand