Green Lantern

Waar te beginnen met dit verhaal....... Ergens in de ruimte leeft een groep groene lantaarns, die de vrede en veiligheid van het heelal bewaken. Ze beheren ieder hun eigen stukkie van de ruimte, zo heeft dus ook iemand de aarde onder zijn hoede. Als deze komt te overlijden, moet er op zoek worden gegaan naar een nieuwe lantaarnpersoon voor de aarde. De keuze valt op Hal Jordan, een roekeloze gevechtspiloot in het leger. Ogenschijnlijk niet de meest ideale kandidaat.

Ergens in datzelfde heelal wordt een oud kwaad per ongeluk vrijgelaten. Deze zogenaamde Parallax voedt zich met angst en is voornemens de opvolger van de lantaarn van de aarde, Jal Hordan dus, hard aan te pakken. Hiertoe schakelt hij ook nog een hulpje op de aarde in. Veel vechten dus, zowel op ons planeetje als buiten de dampkring. Ondertussen moet ook nog de liefde van een zekere Carol Ferris worden gewonnen.
 
Green Lantern

Probeer er maar wat van te maken, van bovenstaand verhaal. Ik had er zelf ook vrij veel moeite mee tijdens het kijken van Green Lantern. Het grote gemak, zonder enige uitleg, waarmee tussen verschillende scenario's wordt gewisseld is storend. Dan weer in de ruimte, dan weer op aarde, en opeens is iemand een held om twee seconden later zonder aanleiding zichzelf weer als prutser te presenteren. De samenhang is dan ook ver te zoeken in de verfilming van deze superheld van DC Comics.

Dit was overigens nog wel te billijken geweest wanneer er sprake zou zijn geweest van vette actiescènes of enig ander onderscheidend element. Dat is niet het geval, want deze prent volgt alle gebaande paden van dit genre. Green Lantern is bovendien een vrij suffe superheld. Vooral die lantaarn is lachwekkend slecht en bijna net zo laf als het schild van Captain America. Deze film is dus eenvoudigweg niet al te best. Een vervolg mag wat mij betreft dan ook uitblijven.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 4 3 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Doomsday (actie / science fiction : 7.5)
- Snowpiercer (actie / science fiction : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)
- Equilibrium (actie / science fiction : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Green Lantern
Green Lantern
Green Lantern
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht