Ocean's Eleven (1960)

Dit is niet de film uit 2001 met George Clooney. Dat was namelijk een remake (zij het een zeer vrije) van deze film uit 1960. De remake mocht dan Clooney hebben, plus Brad Pitt en Matt Damon, maar de rolbezetting van het origineel was ook niet mis. Met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. was de toenmalige Top 3 van de showbizz aanwezig (The Beatles moesten nog doorbreken). Het drietal was ook de drijvende kracht achter wat “The Rat Pack” werd genoemd, een groepje vrienden en collega’s met een nogal wilde levensstijl, getypeerd door de drieëenheid geld, drank en lekkere wijven. Peter Lawford (de schoonbroer van president Kennedy) en Joey Bishop (een standup comedian) behoorden ook tot het gezelschap; beiden zitten ook in de film.

Frankie ‘Old Bleu Eyes’ Sinatra speelt Danny Ocean, een ex-militair die met tien voormalige legervrienden (en drinkebroers) op ouderjaarsavond tegelijkertijd vijf verschillende casino’s in Las Vegas wil beroven. Het ingewikkelde plan slaagt wonderwel, maar er zijn enkele complicaties: een van elf overlijdt aan een hartaanval, en een tweede lid heeft een aanstaande schoonvader die in Vegas werkt, en even doortrapt als de elf tezamen.

Sinatra blijkt eens te meer de beste acteur van het stel. Hij is eigenlijk de enige die hier acteert, de rest blijft gewoon zichzelf (maar daarvoor moet je natuurlijk wel iemand zijn). Ocean’s Eleven is wat men een ‘hang out movie* is gaan noemen: het tempo is gezapig, de film kabbelt maar wat voort, maar het gekabbel is erg aangenaam, en dus laat je de film lekker over je heen kabbelen. Er zijn leuke bijrolletjes voor Cesar Romero (The Joker in de TV-serie Batman uit de jaren zestig) en Shirley MacLaine, die een ultrakort, maar zeer grappig optreden heeft als drankorgel. Er gebeurt eigenlijk niet zo heel veel, maar het laatste halfuur is spannend en de ontknoping is elegant en verrassend. Verder zijn de locaties prachtig, werkt de jazzy score aanstekelijk en weet je dat Frankie, Dino en Sammy ieder moment in zingen kunnen uitbarsten. Let it all hang out !

* Hang out 4. (Slang) to relax completely in an unassuming way
   -    The Free DictionaryFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Smokey and the Bandit (humor / avontuur : 7)
- Fantômas (humor / avontuur : 6)
- Bandidas (humor / avontuur : 6)
- Kommissar X - In den Klauen des Goldenen Drachen (avontuur / humor : 6.5)
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ocean`s Eleven (1960)
Ocean`s Eleven (1960)
Ocean`s Eleven (1960)
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik kan hier zo erg van genieten zulke films zijn mijn lievelingsfilms ch...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht