Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

Gialli hebben vaak vreemde en lange titels, en de titel van deze is wel erg lang en vreemd: Wat doen die rare bloedvlekken op het lichaam van Jennifer? Verzin daar maar eens een antwoord op. Leuk trouwens dat zo’n titel alleen in het Italiaans werkt. Wie elders met iets dergelijks zou aankomen, zou met de dwangbuis worden afgevoerd. In het Engels heet de film dan ook: The Case of the Bloody Iris.

In een appartementsgebouw in Genua worden enkele jonge vrouwen op bloedige wijze om het leven gebracht. Jennifer, een Brits fotomodel, vreest dat zij het volgende slachtoffer wordt. De politie tast in het duister, maar allengs wordt het duidelijk dat de dader in het gebouw woont waar de moorden plaatsvinden. Uiteraard is er geen gebrek aan verdachten: een zionistische professor, diens frigide echtgenote, een moeder die haar krankzinnige zoon verborgen houdt voor de buitenwereld, een bemoeizuchtige lesbienne, enzovoorts. Zelfs de viend van Jennifer lijkt niet helemaal te vertrouwen.

Wie van gialli houdt weet wat hij kan verwachten: zo veel mogelijk bloed, een vleugje vrouwelijk naakt, en de aloude vraag omtrent de identiteit van de dader. Met het vrouwelijk schoon zit het wel snor: Edwige Fenech, Anabella Incontrera, Paola Quattrini, ze zijn allemaal te bewonderen in diverse staten van ontkleding. Ook is er een opmerkelijke worstelpartij in een nachtclub, tussen een halfnaakte Creoolse en een likkebaardende bezoeker.

Regisseur Carnimeo was geen specialist in het genre, en dat geldt ook voor hoofdrolspeler Hilton en scenarist Ernesto Gastaldi. Ze hadden alledrie hun sporen verdiend in het westerngenre, en lijken zich hier niet op hun gemak te voelen. Het script van Gastaldi zit vol onwaarschijnlijkheden en het voelt allemaal wat onwerkelijk aan. Dit kan ook te maken hebben met de Engelse dub, die ronduit afschuwelijk is. Probeer de film indien mogelijk in de originele versie (met ondertitels) te bekijken.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Desu nôto (Death Note) (thriller / fantasy : 7.5)
- Obsession (thriller / romantiek : 7.5)
- Schemer (thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand