Hellbound: Hellraiser II

Hellbound: Hellraiser II

Na alle heftige gebeurtenissen in de eerste Hellraiser is Kirsty in een psychiatrische inrichting terecht gekomen. Niemand gelooft haar verhalen over Pinhead en de cenobytes immers en men denkt dat ze gek is geworden. Toch bemerkt ze al gauw dat er nog steeds rare gebeurtenissen plaats vinden. Zo laat haar dode vader een in bloed geschreven boodschap achter op de muur van haar kamer. Haar dokter heeft onderwijl een obsessie voor de geheime puzzel van Pinhead ontwikkeld en heeft een matras in huis waarmee de poorten naar de hel kunnen worden geopend. Hij wekt hiermee Kirsty’s evil stiefmoeder Julia weer tot leven. Met hulp van een verpleger ontsnapt Kirsty uit de inrichting en gaat ze richting het doolhof van Pinhead.
 
Hellbound: Hellraiser II

Toegegeven, de beschrijving van het verhaal hierboven is nogal summier. De Hellraiser serie heeft echter niet veel aan een samenvatting van het verhaal, omdat het typisch een reeks is die je zelf moet bekijken om te weten waar het over gaat. Wars van welke trends er in de jaren tachtig populair waren in het horrorgenre, zette Hellraiser een volledig eigen, unieke franchise neer. Dat deze commercieel gezien niet even succesvol was als de gelijktijdige evenknieën doet niet ter zake: kwalitatief bezien is hij immers beter dan de competitie. Althans, als we het over de eerste prent hebben.
 
Hellbound: Hellraiser II

Het tweede deel van de reeks volgt rechtstreeks op het eerste. Het knappe is dat deze qua niveau hier nauwelijks voor onder doet. Tuurlijk, de verrassing is er wel een beetje van af en echt vernieuwende elementen worden niet meer toegevoegd. Zolang er echter kwaliteit en vermaak worden geboden zijn genoemde zaken voor mij echter niet noodzakelijk. Hellraiser II doet gewoon wat er van een sequel wordt gevraagd: voortbouwen op het succes van de voorganger, zonder de goede naam te bezoedelen. Dat laatste is daarna door vrijwel alle vervolgen na deel twee wel gedaan.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hellbound: Hellraiser II
Hellbound: Hellraiser II
Hellbound: Hellraiser II
Hellbound: Hellraiser II
Hellbound: Hellraiser II
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand