Nun of That

Al 1500 jaar bestrijdt de ´Orde van de zwarte habijt´ het kwaad in de wereld. Wanneer Sister Envy sterft tijdens een missie, is de temperamentvolle Sister Wrath de beoogde opvolgster. Ze wordt afgeknald om op te stijgen naar de hemel, alwaar Gandhi door Jezus aan het werk wordt gezet om Sister Wrath te trainen in de Oosterse vechtkunsten. Zelf neemt Hij de schietlessen voor Zijn rekening. Hierna wordt Sister Wrath weer naar beneden gestuurd, alwaar ze eerst de dood van Sister Envy dient te wreken. Dit houdt in het vermorzelen van de kwaadaardige misdaadfamilie van Ricardo Corbucci en zijn Momma Rizzo. De maffiosi hebben echter een troef achter de hand: De spijkerharde superjood Viper Goldstein...
 
Nun of That

IMDB weet te melden dat het budget van deze productie een luttele $ 75.000 bedraagt. Voor dat geld is er bijzonder aardig werk geleverd. Over de creativiteit en het enthousiasme van de makers hoor je mij dan ook niet klagen. De film is buitensporig, godslasterend en politiek incorrect. Toch sprak het me inhoudelijk niet aan. Dit komt met name door de humor, waarom ik slechts een enkele keer moest lachen. Om het karakter Viper Goldstein bijvoorbeeld, een volledig over de top jood, gewapend met werp/Davids sterren. Niet dat de rest van de personages gewoontjes is, maar veel indruk maken de overige personages niet. Wél grappig: Cultfilmer Lloyd Kaufman draaft op als de paus. De film gaat echter te vaak de mist in met grappig bedoelde scènes. Een musicalnummertje van Jezus is zelfs ronduit vreselijk.

Nun of That is op zijn vermakelijkst wanneer er actie is. De effecten zo nep als de pest, waardoor het bloed jolig het scherm afdruipt. Verder is het allemaal niet veel soeps en konden de obligate lesbische toespelingen in het gaval van Nun of That niet opwinden. Mijn slotsom is dat de niet werkende humor zwaar de overhand heeft bij deze film, waardoor er bij mij meer sprake was van verveling dan van vertier. Desalniettemin is het een sympathieke film, maar per saldo koop je (als kijker) daarvoor weinig.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 3 5 6 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Teenage Mutant Ninja Turtles (humor / actie : 6)
- Kopps (humor / actie : 6)
- Le Boulet (humor / actie : 6)
- Welcome to the Jungle (humor / actie : 6)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Nun of That




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand