Kopps

In een gezapig Zweeds dorp heeft de plaatselijke politie niet veel te doen. De meest voorkomende reden tot actie is een 24-71; de Zweedse politiecode voor een losgeslagen koe.

De sullige agenten vinden het echter wel best. Wanneer er op enig moment bezuinigd moet worden, zijn ze echter aan de beurt: Er is vrijwel geen misdaad in hun regio en derhalve dreigt het politiebureau haar deuren te moeten sluiten.

Hierop zetten de klunzige 'kopps' een misdaadgolf in scène om aan te tonen dat ze wel degelijk nodig zijn. Ze trappen een vuilnisbak omver, laten een zwerver worstjes jatten in de buurtsuper en blazen een hotdogkraam op. Wanneer dit alles weinig effect sorteert zetten ze de ontvoering van een kind in scène. Maar hier komt een heus, schietgraag, SWAT team op af, met alle hachelijke gevolgen vandien. Temidden van dit alles probeert een van de agenten aan te pappen met de vrouw die belast is met de sluiting van het bureau...
 
Kopps
 
Onderhoudende Zweedse actiecomedy die, wat het onderwerp betreft, te vergelijken is met het Engelse Hot Fuzz, dat vier jaar later werd gemaakt. Hot Fuzz is mijns inziens een tikje beter, maar Kopps doet het met een veel bescheidener budget zeker niet onaardig.
 
De grappen zijn droogkomisch en weten goed de gezapige sfeer, alsmedige de sullige personages, te accentueren. De actiescènes zijn vrij geinig, met name die uit de fantasiewereld van een van de agenten die teveel naar Die Hard heeft gekeken.

Kopps is een sympathieke film waarom regelmatig kan worden gelachen. De prent kan zich, wat dat betreft, gemakkelijk meten met de gemiddelde Amerikaanse comedy. En dat is een puike verdienste voor een Zweedse lowbudget film.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Teenage Mutant Ninja Turtles (humor / actie : 6)
- Le Boulet (humor / actie : 6)
- Welcome to the Jungle (humor / actie : 6)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Cartes sur table (actie / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kopps
Klute:
Waar is deze film nog te zien, bv op netflx of waar te krijgen deze dvd?...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Zweden
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht