Shivers

Een gloedjenieuw en modern appartementencomplex, op een geïsoleerde lokatie in een rivier. Een dokter voert experimenten uit op zijn vriendin. Zij raakt geïnfecteerd met een parasiet die een oncontroleerbare en seksuele lust opwekt. De medebewoners van het complex weten hier wel raad mee en al gauw is de halve mannelijke populatie besmet met de parasiet. Als de besmette mensen echter niet krijgen wat ze willen (seks dus), gedragen ze zich als gestoorde en hongerige zombies. In deze omgeving moeten de arts Roger en zijn assistent Forsythe proberen het virus een halt toe te roepen.
 
Shivers

Het regiedebuut van David Cronenberg geeft reeds een indicatie van 's mans vreemde geest en hetgeen hij later toe in staat zal zijn met zijn meer succesvolle films. Dat maakt Shivers echter niet tot een goede film. Om het bekende adagium maar eens om te draaien: later in het leven behaalde resultaten, zijn absoluut geen garantie dat eerder vervaardigd werk van hetzelfde niveau is. Ik zou het zelfs nog sterker willen aanzetten, namelijk dat Shivers een ronduit zwakke film is.
 
Shivers

Probleem bij deze prent zijn de warrige plot en de chaotische scèneopbouw die daaruit volgt. Het verhaal is in beginsel nauwelijks te volgen, door de vele wisselingen van karakters en omgevingen. De kijker wordt weinig houvast geboden en van een diepgravend verhaal lijkt geen sprake te zijn. De parasieten waar de film om draait zijn bovendien slechts sporadisch aanwezig en maken een weinig interessante tegenstander voor een horrorfilm. Pas tegen het einde, wanneer de film wat zombieinvloeden krijgt, leeft Shivers een klein beetje op. Al met al zou ik je echter aanraden een recentere film van van Cronenberg op te zetten, ten faveure van dit debuut.
 
Shivers

Ook bekend onder de titels The Parasite Murders, They Came From Within en Frissons.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 5 5 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Shivers
Shivers
Shivers
Shivers
Shivers
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand