American Ninja 2: The Confrontation

Ergens in een Caraïbisch oord hebben Amerikaanse mariniers het aardig voor elkaar. In Hawaï shirts niksen ze wat, terwijl ze van de zon genieten. Aan dat onbezorgde bestaan komt echter een einde wanneer er om de haverklap collega´s verdwijnen. Ze blijken ontvoerd te zijn door een machtige drugsbaron. Met behulp van een geniale wetenschapper weet deze de mariniers genetisch te manipuleren tot willoze superninja's. En die zijn verrekte handig om in te zetten bij criminele activiteiten, zoals een heroïnetransport van $ 5 miljard naar de Verenigde Staten die op handen staat. De Amerikaanse ninja Joe Armstrong en zijn maat Curtis Jackson, beiden rangers, worden naar de Caraïben gestuurd om er iets aan te doen...

Regisseur Sam Firstenberg draaide wel eens betere ninjafilms, zoals Revenge of the Ninja en Ninja III: The Domination, maar deze kan ermee door. Het is niet goed en gaat nergens over, maar vermakelijk is het wel. Wanneer de plot aan het licht komt, ga je namelijk geheid lachen. En dat zul je tevens doen bij het aanschouwen van de belabberde gevechten die abominabel geënsceneerd zijn en waarbij het lijkt dat de actiechoreograaf lag te pitten. De zogenaamde superninja's vallen hierbij overigens bij bosjes neer, daar ze zich makkelijker laten verslaan dan de gemiddelde peuter. Wanneer het niet de good guys zijn die ze naar het hiernamaals sturen, dan vermoorden ze elkaar wel per abuis.

Het acteerwerk is niet best, om maar eens eufemistische typering te kiezen. De bijzonder matige Michael Dudikoff heeft de hoofdrol en lijkt, in vergelijking met de rest van de cast, zo ongeveer klassiek geschoold in het acteervak. Maar goed, naar een dergelijke spierbundel kijk je natuurlijk niet voor het acteren. Hij dient te vechten en dat gebeurt frequent genoeg. Collega Steve James, de donkere sidekick, kan ook al niet acteren. Maar ook hij draait zijn hand niet om voor een knokpartij.

Dit tweede deel in de American Ninja reeks is even stupide als de meeste andere delen. Het tempo ligt daarentegen hoog genoeg, er is wat aardige humor ingestopt -zowel bedoeld als onbedoeld- en op actie is het nooit lang wachten. Dudikoff is het prototype jaren '80 b-actie acteur en heeft het juiste charisma voor zulke domme kost. Tot slot hadden de locaties, de prent is opgenomen in Zuid-Afrika, slechter gekund.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



American Ninja 2: The Confrontation
American Ninja 2: The Confrontation
American Ninja 2: The Confrontation




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand