Red Mist (Freakdog)

Kenneth is een echte freak. Als kind heeft hij gezien hoe zijn moeder, een prostituee, door een dronken klant werd vermoord. Als jongeman werkt hij als conciërge in het lijkenhuis van een universitair ziekenhuis. Hij hangt graag rond in de buurt van een groepje medische studenten, omdat hij een oogje heeft op de mooie Cat(herine). Op een avond vertelt Kenneth dat hij stiekem opnamen heeft gemaakt van één van hen, waarop bezwarende feiten te zien zijn. Om uit te vinden waar Kenneth het over heeft, nodigt de groep hem aan hun tafel, om hem vervolgens vol te proppen met drank en drugs.

Red Mist (Freakdog) 

Kenneth raakt in coma en om van hem af te zijn, wordt zijn comateuze lichaam voor de deur van het ziekenhuis gedumpt. De studenten proberen verder te gaan met hun leven alsof er niets is gebeurd, maar Cat krijgt wroeging. Met behulp van experimentele drugs, tracht ze Kenneth te reanimeren. De gevolgen zijn vreselijk: dankzij de drugs kan de geest van Kenneth het lichaam verlaten en bezit nemen van anderen. In de gedaanten van willekeurige personen, begint Kenneth vervolgens bloedig wraak te nemen op de groepsleden …

Red Mist (of Freakdog zoals de film ook bekend staat) is de zoveelste variant op de formule van I know what you did Last Summer : studenten begaan een stommiteit die iemand (bijna) het leven kost, en moeten daarvoor een zware tol betalen. Het verschil dat er dit keer geen onduidelijkheid bestaat over wie achter de moorden zit: het is duidelijk dat Kenneth vanuit zijn comateuze toestand toeslaat, dankzij de medicijnen van Catherine. Gek genoeg is dat geen nadeel. Er ontstaat op deze manier wat meer ruimte voor de personages en beide hoofdpersonen zijn goed gecast: hoewel Andrew Lee Potts een normaal uiterlijk heeft, zet hij een freak neer voor wie je zou gaan lopen mocht je hem ’s avonds ergens tegenkomen. Maar het was al bekend dat Potts een talentvol acteur was, het goede spel van Arielle Kebbel als de bezorgde Catherine, is daarentegen een verrassing aangezien ze werd beschouwd als een tienersterretje dat alleen geschikt was voor wufte rolletjes. Ze is volkomen geloofwaardig als de bezorgde studente. Red Mist is dankzij haar een slasher met een hart, of toch een hartje.

Red Mist (Freakdog) 

Red Mist steekt een beetje boven de grauwe middelmaat uit, maar vooral dankzij het acteerwerk. Als horror movie is de film nogal tam, op de laatste twintig minuten na, die dan weer tamelijk voorspelbaar zijn. Het verhaal vergt ook wat inlevingsvermogen en fantasie. Gelukkig duurt de film niet te lang, op het moment dat het vervelend dreigt te worden, steekt de regisseur een tandje bij voor het betere hakwerk, en ook dat is snel voorbij.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Red Mist (Freakdog)
Red Mist (Freakdog)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand