KZ9 - Lager di Sterminio

Italiaanse schijtfilm over de gruwelen in een concentratiekamp voor vrouwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Als je er een gezien hebt, dan heb je ze niet allemaal gezien, maar dan heb je er wel genoeg gezien. Ik weet dan ook niet waarom ik die dingen maar blijf kijken. Het zal wel sensatiezucht zijn.

Alle clichés zijn present: Gruweldaden, sadistische nazi's en tieten. Voor het te creëren meesterras wordt er tevens wat afgeëxperimenteerd. Een bevroren kerel die moet worden opgewarmd door naakte vrouwen die geil tegen hem aanschurken is te debiel voor woorden. Deze vrouwen worden overigens ook gebruikt om een stel homo's weer op het rechte pad te brengen.

Ik heb sterk de indruk dat deze film uiterst serieus bedoeld is. Met name de dramatische muziek en de sentimentele momenten wekken die suggestie. Maar hoe kun valt een film serieus te nemen die op amateuristische wijze zowat alle afgezaagdheden van de Tweede Wereldoorlog weergeeft?

Een aantal zaken is bovendien volledig over de top. Zo is een mannelijke gevangene, met de verstandelijke vermogens van een debiel, een soort huisdier van de Nazi's. Hij mag vrouwen aanranden en verkrachten van zijn baasjes. Hahaha, compleet achterlijk. Heb ik de lesbische kampbewaarster al vermeld? Bij dezen.

Het is allemaal niet best wat er hier wordt voorgeschoteld. Af en toe valt er te lachen om hoe slecht de film is. Vooral de Nazi's die om de meest afgrijselijke dingen in een soort psychopathisch lachen uitbarsten doen het aardig. Ook de serieuze toon die totaal niet valt te rijmen met de erbarmelijkheid van deze productie is lachwekkend. Tot slot wil ik vermelden dat er ook nog wat authentiek gruwelmateriaal in de film is verwerkt; waarschijnlijk omdat de beelden auteursrechtvrij zijn. Het is wat: Sterf je een miserabele dood in een concentratiekamp, beland je ook nog eens in een kutfilm van Bruno Mattei! Nazi concentratiekampen waren een triest fenomeen, maar dit soort films is bijna even bedroevend.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 4 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Hei tai yang 731 (Men Behind the Sun) (oorlog / horror : 7.5)
- Rise and Fall of Idi Amin (oorlog / horror : 6)
- Hei tai yang 731 xu ji zhi sha ren gong chang (horror / oorlog : 6)
- Walker (oorlog / avontuur : 7.5)
- Cross of Iron (oorlog : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



KZ9 - Lager di Sterminio
KZ9 - Lager di Sterminio




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand