Man-Thing

Sheriff Kyle Williams heeft een nieuwe positie gekregen in een slaperig dorpje in de moerassen in Louisiana. Er zijn hier eigenlijk maar twee interessante zaken gaande: een oliefabriek, de spil van het bestaan van het dorp, en een flink aantal verdwijningen van lokale mensen, incluis de oude sheriff. Dit laatste wordt toegeschreven aan alligators, maar er zijn ook mensen die het moeras zelf de schuld geven. Bovendien zijn er ook voldoende aanwijzingen dat niet iedereen blij is met de vervuiling van de moerassen door de oliefabriek. De nieuwe sheriff ondervindt aan den lijve dat er in het moeras een entiteit huist die een einde wil maken aan deze vervuiling. Een all out war tegen de leiding van de fabriek is hiervan het resultaat.
 
Man-Thing

De eerste vijf minuten van Man-Thing zijn veelbelovend. We zien een halfnaakte Imogen Bailey een aantal erotische poses aannemen, waarna haar vriendje op bloederige wijze door een boomstam wordt doorklieft. Daarna zakt het niveau van deze film dramatisch in, om nooit meer enige excitement bij de kijker op te brengen. Dit komt vooral door het uitgekauwde scenario, dat veelvuldig bestaat uit weinig spannende wandelingen door het moeras. De pogingen om de kijker bang te maken met de aanwezigheid van het moerasmonster slaan nergens op en zijn noch angstaanjagend, noch komisch.
 
Man-Thing

Het moerasmonster, de Man-Thing dus, is eigenlijk het grootste probleem van deze film. Deze creatie van Marvel is mijns inziens een van de minst interessante uit hun uitgebreide superheldenstal. Bovendien is de gelijkenis met Swamp Thing van DC zo groot, dat ik me afvraag wat de meerwaarde is van twee van dit soort übersaaie superhelden. In deze film zien we Man-Thing zo nu en dan uit het moeras omhoog springen, maar het had net zo goed Swamp Thing kunnen zijn of een ander boomachtig monster. Deze straight-to-video release is te slap voor woorden. Niemand had er wakker van gelegen als ze niet eens op video was verschenen.
 
Man-Thing


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 3 3 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Man-Thing
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht