Fist Fighter

Vechtfilms zijn normaliter niet mijn ding. Dit komt vooral daar ze bijna allen afgezaagd en voorspelbaar zijn en buiten de gevechten weinig te bieden hebben. Ook Fist Fighter zal geen prijzen hebben ontvangen voor het beste script. Het verhaal gaat over ex-bokser CJ Thunderbird, die verneemt waar de moordenaar van een van zijn vrienden uithangt. Deze Rhino doet aan vuistvechten in Mexico en dus trekt CJ, samen met een hondje, zuidwaarts om wraak te nemen. CJ raakt bevriend met de aan lager wal geraakte vechter Punchy die op een houten been loopt. Hij liet zich namelijk niet omkopen om een gevecht te verliezen. De verantwoordelijke gangster heeft nu Rhino in zijn stal. Zoals je al raadt wordt Punchy de manager van CJ. Maar het gevecht met Rhino komt al na een half uur speelduur. Op dat moment vroeg ik me af hoe de rest van de film gevuld zou worden. De gangster interrumpeert echter het gevecht wanneer Rhino aan het verliezen is. Op gluiperige wijze laat hij de corrupte politie ingrijpen, zogenaamd vanwege illegale gokpraktijken.

CJ is zijn geld kwijt en wanneer hij te lastig wordt, laat de gangster hem in de bak smijten. Hierop verandert de film in een gevangenisfilm, wat een aangename verrassing was. De Mexicaanse nor is geen pretje en CJ moet kuilen graven, om ze vervolgens weer dicht te gooien. De directeur/hoge legerpief is nogal een harde en laat zien wat er met gedetineerden gebeurt die proberen te ontsnappen; deze moeten vechten met een gruwelijke mutant (half mens, half gorilla) die doet denken aan het beest in de Nazisploitation film La bestia in calore. Wanneer ze het gevecht echter winnen, dan wacht de vrijheid. Maar dit gebeurt nooit. Ja, ook dit raadt je al. CJ onderneemt een mislukte ontsnappingspoging en staat prompt tegenover het beest, die hij dus verslaat. En de directeur houdt woord: CJ is vrij. Hij is net op tijd om Punchy te zien overlijden aan verwondingen die hij opliep aan een gevecht met Rhino.

CJ gaat de gangster opzoeken die zijn politiechef sommeert hem weer te arresteren. Maar leger en politie zijn twee verschillende machten in Mexico en de voornoemde legerkerel steekt er een stokje voor. Hij heeft namelijk nog wat geld tegoed van de afgebroken matpartij. En dus krijgt CJ eindelijk de kans om Rhino verrot te meppen!

Fist Fighter is geen onaardige film. Sterker nog: De prent is best vermakelijk. De gevechten zijn goed en er is een leuk hondje voor de komische noot. Verder een leuke dame voor het oog en als belangrijkste een held die mijn sympathie heeft. Hoewel de clichés niet van de lucht zijn, weet de film zich toch te onderscheiden van andere vechtfilms. De films is namelijk beter geregisseerd en heeft vooral betere acteerprestaties in huis. Zo speelt de Mexicaanse cultacteur Jorge Rivero een goede hoofdrol, zet Golden Globe winnaar Edward Albert goed een meelijwekkende sukkel neer en is veteraan Simón Andreu uitstekend gecast als bigshot van het leger.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Fist Fighter
Fist Fighter
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Mexico
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht