Christmas Evil

De labiele Harry is geobsedeerd door kerstmis. Als kind zag hij zijn moeder intiem met de kerstman, hetgeen zijn psychologische gesteldheid al geen goed deed. Niettemin blijft zijn ziekelijke voorliefde voor het winterse feest bestaan. Harry´s jongere broer vindt hem een ongelooflijke stumper. Harry meent zijn broertje iets te moeten bewijzen, mede daar deze zich op zesjarige leeftijd negatief uitliet over kerst. Inmiddels werkt Harry bij een speelgoedfabriek, waar men niets geeft om de kerstgeest en de kwaliteit van het geproduceerde speelgoed. Uiteraard stoort dit Harry ten zeerste. Ondertussen houdt Harry nauwgelet bij welke kinderen zich goed en welke zich slecht gedragen. De details hiervan houdt hij bij in een groot boek. Wanneer kerstavond aanbreekt is het tijd voor actie en gaat Harry als kerstman aan het werk, maar hij houdt het niet enkel bij cadeautjes uitdelen...
 
Na een tijdje door alle kerstterreur op televisie te zijn gezapt waarbij voorbijkwamen de vreselijke Tim Allen als kerstman in Santa Clause deel zoveel, het tigste zouteloze vervolg op Home Alone en de vele herhalingen van wél goede, maar tevens te vaak gekeken, films in het genre als Scrooged en Bad Santa, leek het mij een goed idee zelf een kerstfilmpje uit de kast te trekken. Een film die ik nimmer op tv aantrof, de Taxi Driver onder de kerstfilms: Christmas Evil.
 
Wanneer je een slasher verwacht van deze film -en daar geeft de hoes wel een beetje aanleiding toe- dan zul je bedrogen uitkomen. Er zit wat bloederig geweld in de film, doch dat is enkel bijzaak. Dit is veel meer een psychologische zwarte komedie over een volslagen loser die het roer met kerst omgooit. Als zodanig dient de prent mijns inziens dan ook beoordeeld te worden. De afdaling in de waanzin van kerstman(iak) Harry wordt aardig weergegeven. Afgezien hiervan wordt indirect op effectieve wijze het kerstfeest in de zeik gezet. Wellicht dat het hierom is dat de prent nooit tot je zal komen via de reguliere kanalen. Het einde is overigens te absurd voor woorden. Na te zijn opgejaagd door een boze menigte knalt Harry met zijn bestelbus door een vangrail. In plaats van neer te storten maakt hij een bochtje in de lucht en zet koers richting volle maan. Vreemd, maar wel lekker. Vrolijk kerstfeest, ho ho ho!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- Malocchio (thriller / horror : 7)
- La semana del asesino (thriller / horror : 7)
- Macchie solari (thriller / horror : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Christmas Evil
Christmas Evil
Christmas Evil
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand