Heart of America

Het beeld dat we van Amerikaanse highschools krijgen in films is altijd supercliché. Er is een groepje dat helemaal popiejopie is met de football-spelers en de nice chicks. Er is een groepje alto`s die allemaal rotzooi uithalen. En natuurlijk zijn er ook de nerds, die geen vrienden hebben behalve elkaar. In veel films komt alles allemaal goed, winnen de nerds of andere van dat soort ongein. Zo niet in Heart of America .

De introductie van personen in deze film duurt zo ongeveer de hele film, behalve de laatste 10 minuten. We maken kennis met ontzettend veel personen, waaronder alle stereotypes die ik hierboven beschreef. Belangrijkste van deze zijn de twee nerds Daniel en Barry. Zij hebben echt een gruwelijke klotetijd gehad op de middelbare school. Echt daadwerkelijk iedereen had een hekel aan ze en ze werden continu getreiterd. En niet op een normale manier. Nee, ze werden verrot geschopt, met hun kop in hondestront geduwd, etc. Logisch dat de twee jongens er een keer genoeg van krijgen.

Daarom besluiten ze op de laatste schooldag actie te ondernemen om iedereen voor eens en altijd duidelijk te maken wie ze zijn. Ze regelen pistolen en spreken op school af. Opeens krijgen ze ook nog hulp van de drugsgebruikende alto-outcast-chick op school, die ook wel mee wil doen. Daniel en de chick schieten in totaal zeven mensen op de school dood, waaronder de grootste pestkoppen. Daniel pleegt zelfmoord. De chick wordt opgepakt. En Barry blijkt op het laatste moment niet mee te hebben gedaan.

Dit thema is natuurlijk al eerder in films gebruikt (Elephant), maar ik vind de manier waarop het hier wordt gebracht wel aardig gedaan. De twee jongens hebben echt een kuttijd en dat merk je aan alles in deze film. Ik vond het gewoon terecht dat ze iedereen verrot schoten op die school. Interessant was dat één van de grootste pestkoppen de drugs-chick overmeesterd en vervolgens in de media als held wordt neergezet, terwijl hij natuurlijk mede schuldig is aan het hele gebeuren. Wel moet nog gezegd worden dat veel dingen wel erg overdreven worden neergezet.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 6 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- American Beauty (drama / humor : 9)
- Boogie Nights (drama / erotiek : 8.5)
- Requiem for a Dream (drama / misdaad : 8.5)
- Walk the Line (drama / romantiek : 8)
- Falling Down (drama / humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Heart of America
Heart of America
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand