Silent Hill

Rose en Christopher hebben een jaar geleden de negenjarige Sharon geadopteerd. Het meisje heeft een nogal duistere kant, die zich vooral uit in slaapwandelingen waarin ze het heeft over Silent Hill. Dit is een dorp waarin tientallen jaren geleden een grote brand heeft gewoed. Het dorp is volledig uitgebrand en een groot deel van de bewoners heeft de ramp niet overleeft. Nu staat Silent Hill leeg en mag niemand er meer komen. Rose besluit echter met Sharon naar het dorp te gaan, om te zien wat er met haar dochter aan de hand is. In het dorp aangekomen, blijkt ze in een andere dimensie te zijn gestapt. Silent Hill is afgesloten van de buitenwereld en Rose zit gevangen in de duistere wereld van het dorp. Demonen maken hier de dienst uit, geleid door Sharon, die volledig evil is geworden. Toch blijkt er ook nog een aantal normale mensen te wonen. Maar of deze nou echt zo vriendelijk zijn.....

Silent Hill is gebaseerd op het gelijknamige survival-horror computerspel. Waar de meeste verfilmingen van computergames van behoorlijk bedenkelijk niveau zijn, is deze film eigenlijk best goed te verstouwen. Belangrijkste reden hiervoor is de mooie sfeer die ze van het afgebrande dorp weten neer te zetten en de overgangen tussen vrolijk en duister. In het dorp lijkt het bijvoorbeeld altijd te sneeuwen, maar dit blijkt neerdwarrekende as te zijn van de verbrandingen. Ook de demonen die het dorp huisvest zijn angstaanjagend en passen goed in de algehele grimmige sfeer van Silent Hill. Deze sfeer vergoelijkt mijns inziens behoorlijk veel. Immers, veel horrorfilms ontbreekt het daar tegenwoordig aan.

Het is jammer dat Silent Hill op veel andere punten de aandacht laat verslappen. Zo is de speelduur van twee uur plus veel te lang, waardoor de verveling soms toeslaat. Ook ontbreekt er een echt goede plot, waardoor je niet echt mee weet te leven met de gebeurtenissen van Rose en haar dochter. Ten slotte nog een minpuntje voor de matige special effects. De veelal donkere beelden dragen er ook al niet aan bij, maar soms is het gewoonweg onduidelijk wat er gebeurt in een overkill aan computer geanimeerde scènes. Zoals gezegd, Silent Hill weet een goede horrorsfeer neer te zetten, maar slaagt er niet in zijn sterke basis uit te bouwen tot een goede film.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 7 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Silent Hill
Silent Hill
Silent Hill
Silent Hill
Silent Hill
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgi├ź, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht