Adaptation.

Charlie Kaufman is scriptschrijver en op het moment in een dip in zijn leven. Hij weet niet waar hij zijn volgende film op zal basseren. Daarnaast is hij verlegen en verzint hij onderwerpen die diepgaand zijn, maar moeilijk spannend gemaakt kunnen worden. Zijn tweelingbroer is precies het tegenovergestelde. Hij is een beginnende scriptschrijver en verzint gruwelijke cliché-scripts. En hij is totaal niet verlegen en heel extravert. Maar ondanks zijn slechte scripts, succesvol in zijn beginnende carriëre doordat hij charmant is.

Charlie bereikt een dieptepunt als hij naar zijn amateuristische tweelingbroer moet kijken als zijn inspiratie totaal tot nul is gedaald. Hij gaat nu een script schrijven gebasseerd op een boek van Meryl Streep. Aan het eind heeft hij daadwerkelijk inspiratie en een nieuw script, maar totaal niet wat hij aanvankelijk voor ogen had.

Als je de bovenstaande beschrijving leest kan je denken: "verschrikkelijk" . In dit geval moet je de film zeker niet zien. Ik wil even vertellen wat ik goed en wat ik slecht vond aan deze film. Het eerste deel van de film vond ik goed. Charlie is heel onzeker en verlegen. Dit wordt goed gespeeld door Nicolas Cage. "Dit wordt een film over een echte loser", dacht ik. En inderdaad! Films over losers kunnen erg vermakelijk zijn. Een kenmerkend stuk vond ik toen Charlie net een vrouw thuis heeft gebracht, waarna hij in zichzelf gaat schelden dat hij de vrouw had moeten zoenen voordat zij naar binnen ging. Hij spreekt zichzelf moed in en besluit om gelijk de auto uit te stappen, aan te bellen en alsnog de vrouw te zoenen. "Ik doe het nu!" , denkt hij, waarna hij wegrijdt zonder het te doen!

Het tweede deel is echter heel slecht. Een aantal dingen gebeuren waardoor er wat achtervolgingen en schietpartijen zijn. Deze zijn vreselijk slecht. Ze zijn op gegeven moment in een moeras die overduidelijk een studio is. Het wordt een echte B-film op dit moment. Hierdoor zakken mijn punten een heel eind, waardoor de film matig eindigt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7 5 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Smultronstället (Wild Strawberries) (drama / speelfilm : 8.5)
- Play (drama / thriller : 8.5)
- Babel (drama : 8)
- Sjunde inseglet, Det (The Seventh Seal) (drama / speelfilm : 8)
- The Perks of Being a Wallflower (drama / romantiek : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Adaptation.
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht