Sjunde inseglet, Det (The Seventh Seal)

Twee kruistochtvaarders spoelen aan op de kunst van hun thuisland. De ene wordt wat eerder wakker en krijgt bezoek van magere Hein! Hij vertelt hem dat hij dood zal gaan. De kruistochtvaarder (Antonius) neemt hier echter geen genoegen mee. Zijn leven is tot nu toe totaal nutteloos geweest (zijn kruistocht was niet bepaald een succes). Hij biedt magere Hein aan om een potje te schaken om leven en dood. Magere Hein stemt toe. Het potje wordt niet in één keer gespeeld, hij krijgt wat pauzes tussen de zetten door om van wellicht zijn laatste dagen te kunnen genieten. Hij en zijn schildknaap reizen door zuid-zweden naar het geboortedorp.

De zwarte pest zit hen op de hielen. In een dorpje komen ze een rondtrekkend theatergroepje tegen. Deze mensen hebben totaal anders geleefd dan de twee nobele ridders: Straatarm en zonder roem, maar wel zeer gelukkig. Antonius beleeft een stukje geluk na 10 jaar elendige kruistocht. Magere Hein staat op winnen, maar hier kan hij mee leven nu hij dit mooie moment altijd kan blijven koesteren. Hij heeft echter nog een hele belangrijke vraag aan magere Hein. Namelijk de vraag of god wel of niet bestaat. Nu trekt het hele groepje, achtervolgd door magere Hein, het donkere woud in, met uitzondering van Antonius, onwetend wat er zal gaan gebeuren.

Dit is nog niet eens het hele verhaal. Deze film is gevuld met -zou willen zeggen- poëtische gesprekken en vraagstukken over allerlei facetten in het leven. Het groepje wat uiteindelijk in de film samenkomt, is zeer divers. Antonius is introvert, terwijl een persoon uit het theatergroepje zo extravert is als maar zijn kan. Er zit ook een sarcastische ridder bij, een dorpsgek, een hele stille vrouw, een sloerie etc. Velen zitten opgescheept met vragen over het leven. Sommingen willen anders zijn. Het zorgt ervoor dat de film een relgieuze inslag krijgt.

De film is ook een toonbeeld van wat je aan sfeer kan neerzetten zonder al teveel budget. Met slechts wat middeleeuwse kleding en wat kamera`s hebben ze deze film waarschijnlijk opgenomen ergens in zuid-zweden. Maar de film is ondanks dit erg sfeervol. Het gebrek aan decor merk je nauwelijks in de film. Wat nou de uiteindelijke boodschap van de film is, kan ik moeilijk zeggen behalve dat de dood onvermijdelijk is...


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 8 8 7 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Smultronstället (Wild Strawberries) (drama / speelfilm : 8.5)
- The Breakfast Club (drama / speelfilm : 7.5)
- Being There (drama / speelfilm : 7)
- 11`09``01 - September 11 (drama / speelfilm : 6.5)
- Magnolia (drama / speelfilm : 6)


Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sjunde inseglet, Det (The Seventh Seal)
Sjunde inseglet, Det (The Seventh Seal)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Zweden
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht