Ratatouille

De rat Remy is niet zoals de rest van zijn soortgenoten. Terwijl zij tussen het afval op zoek zijn naar etensresten, heeft hij een verfijnde smaak ontwikkelt. Door een ongeluk in het rattendorp, wordt Remy gescheiden van zijn familie. Hij komt bij toeval terecht onder het restaurant van zijn favoriete chefkok. Jaloers op de mensen die in deze keuken mogen koken, zit hij avond op avond te kijken naar de culinaire hoogstandjes die gemaakt worden. Tegelijkertijd arriveert er een nieuwe kok, Linguini, in het restaurant, die geen verstand heeft van koken. Remy helpt hem stiekem met het maken van een fantastische soep. De chefkok heeft het echter niet zo op Linguini en dwingt hem de soep opnieuw te maken. Hij heeft echter geen flauw idee hoe dat te doen. Dan ontmoeten Remy en Linguini elkaar bij toeval en bedenken ze een ingenieus plan om Remy's kookkunsten te kunnen combineren met het mens-zijn van Linguini. De chef heeft echter door dat er iets niet helemaal in orde is en probeert het succes van het bijzondere duo te verpesten.

Het lijkt erop alsof alles wat de Pixar Animation Studios uitbrengen in goud verandert (zie hier een lijst met alle Pixar-films). Ook Ratatouille is een animatiefilm die met prijzen overladen is en de harten van velen heeft veroverd. Dit komt door de combinatie van sprekende (en schattige) hoofdpersonen, prachtige animatiekwaliteit, zeer goede stemacteurs, een spannend doch ontroerend verhaal en het kunnen brengen van humor voor jong en oud. Zoals in elke andere film van Pixar dus. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik Ratatouille geen hoger cijfer geef. Al bovenstaande elementen zijn aanwezig, maar het gevoel alles al een keer gezien te hebben is sterk aanwezig. Eigenlijk is het zelfs jammer dat Pixar haar nek niet wat verder durft uit te steken en met echter verrassende animatiefilms op de markt durft te komen. Immers, op dit vlak liggen volgens mij nog voldoende kansen qua animatie voor volwassenen. Het is misschien een beetje flauw om Pixar aan te rekenen wat ze uitbrengen, want de kwaliteit van de tekenaars en stemacteurs staat buiten kijf. Desalniettemin is Ratatouille het zoveelste nummer in een rij van zeer succesvolle, maar vergelijkbare animatiefilms.

Als bonus bevat de dvd nog de korte animatiefilm Lifted. Hiermee laat Pixar zien wel degelijk innovatief en verrassend uit de hoek te komen. Dit originele verhaal gaat over een alien die zijn rijbewijs 'mensen ontvoeren met de tractor beam' probeert te halen onder de bezielende leiding van een oudere alien. Het jochie is echter nog niet aan deze taak toe. Gelukkig voor hem bemerkt de slapende mens niets van alle mislukte pogingen hem te ontvoeren.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht