An Inconvenient Truth

Eén gedachte overheerste bij mij na het zien van deze documentaire: "Nondeknetter, de wereld was een stuk beter af geweest als Bush niet verkiezingsfraude had gepleegd in Florida". Hierdoor had ex-democraat Al Gore wellicht voor een paar serieuze veranderingen kunnen zorgen in Amerika alvorens doodgeschoten te worden. Maar helaas kreeg hij het presidentschap niet waardoor hij ging toeren door de hele wereld, vergezeld van een indrukwekkende slideshow. In deze documentaire-film presenteert hij deze slideshow op duidelijke wijze, afgewisseld met een paar filmpjes over zijn jeugd en een vleugje humor.

Deze documentaire over het broekaseffect bracht weinig nieuws voor mij. Het meeste wist ik 10 jaar geleden al. Dit maakt echter niet zoveel uit, want de documentaire wordt onderhoudend gebracht en zit zo logisch in elkaar, dat het erg makkelijk wegkijkt. Daarnaast is het een fantastische bundeling van de grote theoriën rondom het broeikaseffect. Dus als je er niet zoveel vanaf weet zoals de gemiddelde Amerikaan, dan is het een uitstekende bron van informatie. Bijzonder goed zijn de delen waarin hij in beeld brengt wat voor gevolgen het broeikaseffect heeft op dit moment en wat het in de toekomst waarschijnlijk zal hebben. Zoals de verdwijnende gledjers, uitdroging, verschraling van bossen en verarming van biodiversiteit. Ik zag zelfs mijn appartement onder water verdwijnen in een op Nederland gerichte animatie van een hoger wordend zeeniveau. Een paar theoriën waren voor mij nieuw! Dus als je een doorwinterde milieufreak bent, is het alsnog de moeite waard! Om deze reden, maar ook om de reden dat de overgrote herkauw wat moet gebeuren onderhoudend genoeg is om naar te kijken.

Naar het einde toe wordt Al Gore erg optimistisch over de toekomst: Hij zegt dat wij kunnen veranderen! Dat Amerika in het verleden grote zaken voor elkaar heeft weten te krijgen zoals een maandlanding en het dichten van de ozonlaag. Dus dit moet ook kunnen! En de technieken zijn er, volgens hem. Persoonlijk ben ik niet even positief. Ik vrees dat mijn appartementje onder water moet lopen voordat de mensheid (inclusief mijzelf) doorkrijgt dat het menes is!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 4.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?An Inconvenient Truth
An Inconvenient Truth
An Inconvenient Truth
An Inconvenient Truth
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Most inconvenient truth everrrr
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand