Atheism Tapes

Atheism Tapes bestaat uit zes delen. Elk deel bevat twee interviews met vooraanstaande persoon binnen de wetenschap. Ze hebben gemeen dat ze niet in God geloven. In deze documentaire verklaren zij waarom, aan de hand van een berg argumenten. Dit gebeurt niet altijd in even makkelijke taal, maar als je het volgt komen er een aantal interessante ideeën en stellingen voorbij.

Deze interviews worden gehouden door Jonathan Miller, een oude man en eveneens atheïst die op zijn oudedag nog steeds geen twijfels erover heeft. Hij weet de zinnige vragen te stellen, waardoor de geïnterviewden er telkens goed op kunnen inhaken. Eens in de zoveeltijd is het interview te zien op een laptopscherm, waarna er wordt uitgezoomd en Jonathan achter de laptop blijkt te zitten. Met de muis klikt hij op pauze, waarna hij een praatje houdt om zijn volgende vraag te introduceren.

De serie als geheel is boeiend en zeker de moeite waard. Voorwaarde is wel dat je van discussie houdt. Sommige interviews zal je ervaren als boeiender dan anderen, afhankelijk van of je meer geïnteresseerd bent in het innerlijke of meer de natuurwetenschappelijke issues. Een 'grappig' punt wat gemaakt wordt is dat God een soort doktor Mengele moet zijn, als hij zelfs kleine kinderen vreselijke ziektes geeft om ze te beproeven. Afijn, voor mij was er uiteindelijk wellicht niet al te veel nieuws onder de zon maar voor een theïst is het iets wat aangedurfd zou moeten worden! Theïsten zijn toch altijd zeker van hun geloof. Toch?FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Atheism Tapes
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand