Derren Brown: Inside your mind

Bij dit soort documentaires over psychologische spelletjes, moet je je natuurlijk altijd afvragen of het niet genept is of bijvoorbeeld dat ze het 100 keer probeerden waarvan 2 lukten en net die twee in beeld brengen. De documentaire komt wat dit betreft erg geloofwaardig over en ik denk dat Derren Brown over een enorme gave beschikt aangezien hij mensen zo ver kan krijgen om te doen wat hij ze opdraagt te doen.

Het eerste truucje is heel simpel. Hij spreekt een man in de metro aan en vraagt waarheen hij gaat. De man weet perfect bij welke halte hij moet uitstappen. Vervolgens praat Derren een minuutje ofzo over hoe snel je iets weer vergeet. Hierna vraagt hij nogmaals aan de meneer waar hij heen gaat, waarbij hij een beetje voor de ogen van de meneer zwaait. Als gevolg weet de man het echt niet. Hij kijkt verdwaalt en speurt de metrokaart af naar het station. Tevergeefs! Aanraking van het voorhoofd met de vinger popt de meneer weer terug waarna hij moeiteloos weer de halte kan opnoemen.

Het volgende proefje is ook wonderbaarlijk! Twee enveloppen waarvan eentje gevuld met geld. De persoon tegenover hem mag het geld houden als diegene de juiste uitpikt. Maar de lege wordt telkens uitgekozen. Vervolgens daait hij het spelletje om. Hij legt er een enveloppe bij en vraagt bij iedere enveloppe of het de juiste is. De ander moet bij alle drie "ja" zeggen. Zonder moeite pakt hij de goede eruit.

Vervolgens gaat hij casino's en renbanen om de tuin leiden en leert zelfs gewone mensen hoe het gedaan kan worden. Erg geinig om te zien! Hij laat ook mensen hallucineren waarbij ze enge dingen moeten inbeelden en uiteindelijk verbleekt en half huilend uit hun hallucinatie worden gehaald. Het laatste proefje is ook merkenswaardig en best beangstigend. Hij laat twee reclame-ontwerpers een poster tekenen dat een bedacht product promote. Voordat zij aan de slag gaan, legt hij een gesloten enveloppe op tafel neer met zijn eigen ontwerp. Achteraf blijkt dat poster en het schetsje in het enveloppe nagenoeg hetzelfde zijn! Om te achterhalen hoe hij dit voor elkaar kreeg, moet je de documentaire maar eens gauw kijken!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6.5 6.5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Derren Brown: Inside your mind
Derren Brown: Inside your mind
Derren Brown: Inside your mind
Derren Brown: Inside your mind
Derren Brown: Inside your mind
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand