Frontline: Is Wal-Mart Good for America?

Amerika ligt flink onder vuur op Filmboob de afgelopen weken door een aantal negatieve documentaires over het land. Dat komt voornamelijk natuurlijk door het feit dat het een butland is. De meeste documentaires waren niet in Amerika gemaakt of waren ontstaan dankzij particulier initiatief in Amerika. Van de Amerikaanse media kwam weinig zinnigs. Maar Frontline levert met deze documentaire een aardig resultaat wat voor veel mensen inzicht zal geven waarom ze werkeloos zijn. Dus ik zal maar even checken of Frontline meer zinnigs heeft gemaakt!

Deze documentaire spitst zich toe op het grootste bedrijf ter wereld, Wal-mart. Een supermarktconcern waar je U tegen zegt! Een winkel biedt werkelijk waar alles. Het is dus niet alleen een supermarkt voor voedsel, maar voor elektronica, meubels, speelgoed, etc, etc, etc. Het concern biedt werk aan enorm veel Amerikanen, maar zorgt indirect voor erg veel werkeloosheid. Oorzaak is een trend wat zich de laatste jaren voltrokken heeft waarbij het concern steeds meer producten uit China importeert en waardoor de Amerikaanse makers stuk voor stuk failliet gaan aangezien de prijs van de import vele malen goedkoper is. Door de enorme afzetmarkt genaamd Wal-mart, betekent hier je product kunnen leveren het verschil tussen leven en dood. Met andere woorden heeft het concern erg veel macht en dit wordt dan ook uitgebuit. Het uiteindelijke gevolg zal zijn dat Amerika in welvaart zal inboeten.

De documentaire is goed en duidelijk gemonteerd. Er worden goede interviews gehouden en er wordt een reisje naar China gemaakt om te kijken wat Wal-mart daar aanricht. Ook al kennen wij het concern hier niet, is het natuurlijk iets wat zich overal voltrekt, in alle bedrijfstakken. Dus wij zullen de zuigkracht van China ook steeds meer gaan voelen!

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Frontline: Is Wal-Mart Good for America?
Frontline: Is Wal-Mart Good for America?
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand