A War on Science

Charles Darwin publiceerde zijn theorie over de evolutie van soorten bijna 150 jaar geleden. Deze theorie met uitspraken zoals 'survival of the fittest', wordt nu op scholen gegeven aangezien het de meest aannemelijke theorie over het ontstaan van leven is. Maar nu is er een nieuwe theorie in opmars! Een theorie die zegt dat God het alsnog heeft gedaan. Het wordt 'intelligent design' genoemd en het wint in rap tempo terrein in de Verenigde Staten.

Deze documentaire belicht beide kanten van het verhaal, maar heeft toch wel sterk de voorkeur voor het Darwinisme. Allereerst wordt het concept uitgelegd. Een aantal wetenschappers in de VS beredeneerden dat de theorieën van Darwin nooit het enige konden zijn: Er is teveel verscheidenheid in de natuur en er zijn te complexe structuren, organen en onderdelen van leven om alleen maar met toeval ontstaan te zijn. Dit is iets waar ik mij wel in kan vinden. Een voorbeeld is de microscopische 'machine' in bepaalde bacteriën die bestaat uit 50 onderdelen en totale onzin oplevert op het moment dat je één van deze onderdelen weghaalt. Hoe kan zoiets ontstaan zijn uit één mutatie? Dit voorbeeld wordt onderuitgehaald in de documentaire, maar er zijn vele anderen zoals de citroenzuurcyclus.

Tot zover kan ik mij er dus wel in vinden, maar intelligent designers beweren dat God diegene kan zijn die dit soort complexe mechanismen aanvankelijk heeft gemaakt, waarna de evolutietheorie het verder verfijnd heeft. En dat is iets waar de wetenschap niets mee opschiet. Misschien was het wel een roze aap (zonder baard) die het deed! Doe onderzoek en kom tot de conclusie van iets, beweer zoiets niet zomaar! Het kwalijke van het verhaal is dat wetenschap met religie gemixt dreigt te worden!

Deze documentaire belicht het probleem op een goede en overzichtelijke manier. Het is een aflevering van BBC's Horizon die over het algemeen kwalitatief erg goede documentaires aflevert.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5.5 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?A War on Science
A War on Science
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand