A Few Good Men

Op de Amerikaanse marinebasis Guantanomo Bay in Cuba is een jonge soldaat vermoord. De twee daders worden al snel opgepakt en de rechtszaak moet worden voorbereid. De jonge advocaat Kaffee (Tom Cruise) moet samen met Galloway (Demi Moore) de twee verdachten verdedigen. De aanklager, het leger dus, wil er echter een snelle zaak van maken door de zaak onder de tafel te regelen. Ondanks zijn lamballerige karakter doet Kaffee er alles aan om de onschuld van de twee soldaten te bewijzen. Zij kregen namelijk directe orders van hun superieuren. Aangezien deze orders illegaal waren zijn deze verantwoordelijk. Middels een fel debat tussen Kaffee en kolonel Jessep (Jack Nicholson) worden de verdachten alsnog vrij gesproken. Dit vormt dan ook het hoogtepunt van de film. De uitspraak "You want the truth? You can`t handle the truth!" van Jack Nicholson is uitgegroeid tot een klassieker.

Rechtbankfilms, je houdt er van of niet. Dergelijke films moeten het niet hebben van de spectaculaire actie of de special effects. Ook niet van een heel erg spannend plot. Wel moet het verhaal goed in elkaar zitten en bovenal moet het acteerwerk van hoog niveau zijn. Over dat laatste is mijn mening over deze film nogal verdeeld. Jack Nicholson, Ethan Hawke en Demi Moore weten allemaal redelijk tot goede rollen neer te zetten. De hoofdpersoon van de film, Tom Cruise, echter weet grote irritatie op te wekken. Waarom moet die vent altijd met zo`n misselijk lachje rondlopen? Dat is niet iets unieks aan deze film, maar iets wat je in al zijn films terugziet. Ik loop me altijd mateloos te ergeren aan zijn acteerkunsten. Zijn verschijning in A Few Good Men is dan ook geen aanwinst voor deze film, die verder uit een behoorlijk goede cast bestaat.

Iets anders wat behoorlijk weet te vervelen is de voorspelbaarheid van de rechtszaken in deze en gelijksoortige films. Altijd lijkt het erop alsof de good guy de rechtszaak gaat verliezen, maar toch lukt het hem een draai aan de zaak geven. Vergelijk hiermee bijvoorbeeld ook de film A Time to Kill. Ook altijd aanwezig is de getuige of het bewijsstuk dat niet op tijd aanwezig is in de rechtszaal, maar op de laatste seconde nog net binnen wordt gebracht. Echt zo gigantisch voorspelbaar dat het haast niet leuk is om dit soort films te kijken. A Few Good Men is leuk om een keer gezien te hebben, maar één keer in mijn leven is meer dan genoeg.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 5 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Bringing Out the Dead (drama / thriller : 7)
- Der Name der Rose (The Name of the Rose) (thriller / drama : 8)
- Red Sparrow (thriller / drama : 6.5)
- Jacob`s Ladder (thriller / drama : 6)
- Marnie (thriller / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?A Few Good Men
A Few Good Men
A Few Good Men
A Few Good Men
A Few Good Men
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand