Suicide Kings

Een vriendengroepje in de leeftijdscategorie `student` krijgen het gestoorde plan om een maffiabaas (Christopher Walken) te ontvoeren als ze te horen krijgen dat de vriendin van een persoon uit dit groepje ontvoerd is.  Ze hebben het idee dat de maffiabaas door zijn ondergrondse netwerk gauw kan achterhalen wie de ontvoerders zijn. Maar ze zijn een zooitje ongeregeld bij elkaar en het geklets van de maffiabaas beïnvloedt hen erg veel. Hij vertelt onder andere dat iemand van het groepje wellicht met de ontvoering te maken heeft. Dit wekt natuurlijk wantrouwen op. De film werkt zich op deze manier op tot een climax en wordt wat mij betreft sterker naarmate het verhaal vordert.

Christopher Walken acteert geweldig! Zijn bakkes is als geknipt voor het spelen van een maffiabaas. De personages die worden neergezet door het vriendengroepje zijn vrij aardig. Maar het acteerwerk van deze jongere acteurs kan simpelweg niet op tegen Christopher. Soms doet de film een beetje Pulp Fiction achtig aan, maar dan een geliktere versie en niet even extreem. Het gesprek over schoenen van pijlstaartroghuid dat twee bodyguards hebben illustreren dit (á la quarterpounder with cheese). Het grootste deel van de film gaat echter over de onderlinge onenigheid tussen de studenten. Hier komt wat flauwe humor af en toe om de hoek kijken.

Al met al een aardige film. Wellicht is het begin enigszins suf en een beetje ongeloofwaardig. Maar blijf het afkijken, want uiteindelijk is het zeker de moeite waard!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Gonggongui jeog (Public Enemy) (misdaad / humor : 7)
- Fargo (misdaad / humor : 6)
- Go (misdaad / humor : 6)
- The 51st State (humor / misdaad : 7.5)
- Kiss Kiss Bang Bang (humor / misdaad : 7)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Suicide Kings
Suicide Kings
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht