Fargo

Fargo is een klein besneeuwd dorpje ergens in Amerika. Een sukkel komt op het idee om zijn vrouw te laten ontvoeren door twee criminelen en de rijke vader van de vrouw een miljoen te laten ophoesten. Een van deze criminelen is echter zeer moordzuchtig waardoor de politie al gauw op het spoor is. Heel het plannetje loopt de soep in!

Het verhaal is niet bijzonder orgineel. En dat kan denk ik ook wel gezegd worden over de rest van de film. Het is een wel aardige misdaadfilm. Wat mij opviel aan deze film, waren de personages. Het zijn geen gelikte hollywood sterren of coole gangsters. Het zijn normale, burgerlijke lelijke Amerikanen. Het is alsof je een kijkje neemt in een saai dorp met doodnormale mensen waar voor een keertje iets uitzonderlijks gebeurt. Deze mensen zijn zo normaal dat het voor een film uitzonderlijk wordt dat zulke personen meespelen! Dit feit zorgt ervoor dat de film een voldoende krijgt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 5 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Suicide Kings (misdaad / humor : 7)
- Gonggongui jeog (Public Enemy) (misdaad / humor : 7)
- Go (misdaad / humor : 6)
- The 51st State (humor / misdaad : 7.5)
- Kiss Kiss Bang Bang (humor / misdaad : 7)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Fargo
Fargo
Fargo
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Fargo

Over het algemeen zijn films gebaseerd op waargebeurde feiten niet om aan te zien. Af en toe zit er echter een pareltje tussen. Fargo is er zo eentje. Er wordt een prachtige sfeer neergezet, waardoor je al vanaf het begin mee wordt gesleept in het op het oog standaard lijkende verhaal. De ogenschijnlijke kilheid van de mensen en de absurdistische, doch realistische manier van met elkaar omgaan wordt uitstekend overgebracht. Ook de details zijn goed uitgewerkt. Voorbeeld hiervan is het accent dat door de Fargoenaren (?) wordt gesproken, ontstaan door de drommen Boobersjes (Scandinaviërs) die zich decennia geleden in de omgeving van Fargo (North Dakota) vestigden.Het acteerwerk is ook niet misselijk te noemen. Frances Mc Dormand was niet voor niets de meer dan terechte winnares van de Oscar voor beste actrice. William H. Macey en Steve Buscemi (weer in zijn vriend van de slechterik-rol) zijn zelden te betrappen op een slechte rol en alle andere acteurs kwamen ook zeer overtuigend over. De droge humor en de close-ups van inborende kogels vervolmaken deze film nog meer.

Het goede aan Fargo is dat je erval vanaf minuut één voor aan de buis gekuisterd blijft zitten (zelfs de derde keer kijken). Joel Coen bewijst hiermee dat je met een beetje creativiteit in je donder, nog steeds in staat kunt zijn een op en top vermakelijke midaadfilm te creëeren. Het punt van Boobers is zwaar onterecht en de domheid die de nakomelingen van de Scandinaviërs in deze film uitstralen, blijkt dan ook akelig realistisch.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 8 8.5 7.5 8.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- Scarface (misdaad : 10)
- Casino (misdaad : 9.5)
- Sin City (misdaad / actie : 7.5)
- The Life Aquatic with Steve Zissou (humor : 7.5)
- It`s All Gone Pete Tong (humor / drama : 7)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobbert categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand