The Siege

Met het idee door veel "hail to the flag" en "for my country" heen te moeten bijten om wat goede hersenloze actie te mogen kijken, ging ik achter de buis en zette ik the Siege op. Ik moet zeggen dat ik omgekeerd positief verrast werd! Dit wil zeggen: de actie viel tegen, maar de moraal van de film sprak me des te meer aan! Het hield wel in dat ik rechtop moest gaan zitten en mijn hersenpan in werking zetten.

The Siege gaat over terroristische aanslagen in New York. Het hoofd van de FBI (Denzel Washington) moet de daders zien te achterhalen. Het lukt hem om een aantal cellen te ontmantelen. Maar de aanslagen van de overige cellen worden echter steeds heviger. Zijn eigen kantoor wordt zelfs opgeblazen en 600 man komen hierbij om.

Tot dan toe vrij veel "hail to the flag"-s en aardige actiestukken, ook al zijn ze kort en zijn het er niet zoveel. Dus tot zover werd mijn oorspronkelijke idee over deze film aardig waargemaakt. Vanaf dit moment neemt de film echter een hele aardige wending. De president besluit namelijk om het leger in te zetten in de stad! Onder leiding van hardass Bruce Willis. WOII-taferelen doen zich hierbij voor, waarbij moslims in ghetto`s en achter prikkeldraad worden geplant. En waarbij Bruce er vrolijk op los martelt. Nu moet Denzel de laatste cel opsporen om zo deze siege van de stad te beëindigen en Bruce achter tralies te krijgen.

Het is natuurlijk wel `grappig` dat deze film vóór 9/11 gemaakt is en daardoor in het huidige politieke klimaat een sterke uiting van kritiek is op, met name, het beleid van Yankenland. Hiervoor een onverwachtse pluim. Qua verfilming en acteerwerk is de film best wel cliché te noemen, maar zeker niet slecht! Samengevat vermakelijke en enigszins diepgaande film!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6.5 6.5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Behind Enemy Lines (oorlog / actie : 6)
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Blood Diamond (actie / avontuur : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Siege
The Siege
The Siege
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand