Madagascar

De humor van Madagascar is het sterkst in het eerste deel van de film. Hier zien we de dieren gezapig hun leventje in de New York Zoo uit te zitten. Ze hebben hier conversaties met elkaar die erg veel raakvlakken hebben met de mensenwereld. Ook de ontsnapping uit de dierentuin en de akkefietjes op Crand Central hebben me behoorlijk vaak doen lachen. De film wordt minder interessant als de vier vrienden eenmaal op Madagascar zijn beland. De humor maakt plaats voor morele problemen en deze zijn gewoonweg minder vermakelijk om naar te kijken. Het onderwerp vriendschap lijkt in veel hedendaagse animatie-films een belangrijk element te zijn. Ook muziek is in Madagascar een belangrijk element. Maar hier geldt ook dat dit in het eerste deel van de film sterker aanwezig is. Veel herkenbare moderne deuntjes worden gebruikt om de scènes op te vrolijken. Hoogtepunt is een dansfeest van de ringstaartmaki`s op het nummer I Like To Move It van Reel 2 Real . Qua stemmen ben ik het met Yahhrrrm eens dat Chris Rock inderdaad verreweg de beste prestatie neerzet, hoewel ik ook Ben Stiller zijn sterke momenten vond hebben. Madagascar is een aardige animatie-film nieuwe stijl, maar niet beter dan eerdere films met deze techniek.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Madagascar
Madagascar
Madagascar
Madagascar
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Madagascar

Vier bevriende beesten uit een New Yorkse dierentuin, een leeuw, een zebra, een nijlpaard en een giraffe, worden verscheept. Hun kisten slaan overboord, doordat penguins de boot kapen. Ze spoelen aan op Madagascar.

Marty, de zebra is dolgelukkig eindelijk in het wild beland te zijn. Alex, de leeuw mist het luizenleventje van de zoo. Hij wordt echter wel onthaald als een Messias door de apengemeenschap, omdat hij de natuurlijke vijanden van de apen heeft weggejaagd. Het wordt problematisch als Alex honger krijgt en in iedereen steaks gaat zien...

Een film als deze moet het van de humor hebben, lijkt me. Deze irriteerde me niet, maar grappig werd het zelden. Voor de volwassenen zit er een aantal stukjes parodie op andere films in. De American Beauty spoof was wel aardig. Wat betreft de stemmen waren Chris Rock en Cedric the Entertainer het best gecast. Ben Stiller deed zijn ding, maar David Schwimmer heeft echt een rotstem. Maar goed, die kerel is altijd irritant, dus dat is geen noviteit.

Ik vermoed dat je deze ´tekenfilm´ kunt inwisselen voor al die andere gecomputeriseerde zooi van tegenwoordig. Derhalve heb ik er wel weer genoeg gezien.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (animatie / humor : 7)
- The SpongeBob SquarePants Movie (animatie / humor : 7)
- The Fairly OddParents in: Abra Catastrophe! (animatie / humor : 7)
- The Adventures of Rocky & Bullwinkle (humor / animatie : 6)
- Inj├╗ gakuen (animatie / fantasy : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht