Wonder Woman

Een archivaris van het Louvre krijgt een oude foto uit de Eerste Wereldoorlog. Tegen het eind van de film ontdekken we dat het een foto van Wonder Woman en een aantal vrienden is; de archivaris blijkt dezelfde vrouw te zijn. Gedurende deze film zien we hoe en wanneer deze foto is genomen, maar niet voordat we nog een stukje Griekse geschiedenis krijgen voorgeschoteld. Het verhaal van Wonder Woman aka Diana begint immers in het Griekenland van Zeus en de andere klassieke goden die we nog kennen van geschiedenisles. Via een Engelse piloot komt zij in het jaar 1918 terecht, met als missie de mensheid te redden. Dat deze taak slaagt moge evident zijn.

Het DC Comics karakter Wonder Woman maakte al kort opwachting in het matige Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016. Daar bleek al dat dit een van de interessantere karakters uit de Justice League stal was. Vandaar dat er nu een eerste stand alone is gemaakt met dit karakter. Het moet direct gezegd, het is een van de betere DC verfilmingen die er gemaakt zijn.

Dat ligt in eerste instantie aan het acteerwerk van Gal Gadot, die met volle overtuiging haar rol neerzet. Haar samenwerking met Chris Pine is  bovendien overtuigend en het tweetal lijkt lol te hebben gehad op de set. We krijgen als kijker een grote diversiteit aan actie, zowel in de oudheid als in de Eerste Wereldoorlog. Soms voelt het daardoor alsof je naar een oorlogsfilm aan het kijken bent. Grafisch is er weinig aan te merken, behalve dat overzichtsshots overduidelijk uit de computer zijn getoverd.

De eerste helft van Wonder Woman biedt de nodige originele insteken, maar het is jammer dat tegen het einde het vat met superheldenclichés toch weer wordt opengetrokken. Wanneer leren de makers van superheldenfilms af dat megagevechten tegen goden niet erg boeiend zijn.

Ten slotte. Ik had in deze recensie ook in kunnen gaan op de vermeende feministische insteek van deze film. Eindelijk een vrouwelijke superheld in de hoofdrol. Of op het feit dat de hoofdrolspeelster Israelisch is en daardoor geboycot is in diverse Islamtische landen. Whatever, het zal wel, daar heb ik Wonder Woman niet op beoordeeld. Om derhalve met een politiek incorrecte noot af te sluiten: als ik een deelcijfer mocht geven voor lekkerheid van de hoofdrolspeelster dan gaf ik een dikke 10.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Captain America: The First Avenger (actie / oorlog : 6.5)
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Wonder Woman
Wonder Woman
Wonder Woman
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand