The Mummy

Tijdens een oorlogsmissie in Irak ontdekken premiejagers Nick en Chris een verborgen tempel. Samen met archeologe Jenny vervoeren ze een geheimzinnige sarcofagus naar Londen. De vlucht gaat echter vergezeld van problemen en vlakbij de bestemming stort het vliegtuig neer. Het lichaam in de sarcofagus blijkt van Ahmanet te zijn, die op zoek is naar een menselijk lichaam om daar Set tot leven te kunnen wekken. Nick blijkt de 'gelukkige' eigenaar van het juiste lichaam te zijn, maar Jenny en een geheime organisatie doen er alles aan om te voorkomen dat Ahmanet slaagt in haar missie. 

Met The Mummy brengt Universal Pictures een nieuwe cinematic universe in het leven: The Dark Universe. Andere wezens die in de toekomst onderdeel hiervan gaan uitmaken zijn Dracula en Frankenstein. We weten dus nu al wat toekomstige 'blockbusters' ons gaan brengen. Het is voor UP echter jammer dat de eersteling in het nieuwe universum niet bepaald een succesnummer is. 

Met Tom Cruise als belangrijkste boegbeeld is het natuurlijk altijd de vraag of en hoe geslaagd een film gaat zijn. In dit geval is hij niet de grootste stoorfactor; hij brengt het er zelfs alleraardigst vanaf. Veel groter probleem is het gebrek aan focus in het verhaal. Op gegeven moment vraag je je af wat nu precies het doel van de verschillende hoofdrolspelers is. Dat geldt vooral voor Ahmanet die niet bepaald een heel boeiende missie heeft. Haar krachten zijn daarnaast enorm, waardoor het frustrerend (en ongeloofwaardig) is om te zien dat zij de strijd niet kan winnen. 

Er zijn sinds het begin van de filmgeschiedenis vele films over mummies gemaakt. Meest recent is dat een trilogie met Brendan Fraser in de hoofdrol (The Mummy (1999), The Mummy Returns (2001) en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)). Belangrijkste vraag over deze nieuwe mummy-prent is wat deze toevoegt aan het reeds bestaande arsenaal. Mijn conclusie: bar weinig. Sterker nog, toen recent de film uit 1999 weer op televisie was, heb ik meer genoten dan van deze nieuweling. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 5 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)
- Raiders of the Lost Ark (avontuur / actie : 8)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (avontuur / actie : 7)
- Back to the Future (avontuur / familie-film : 8.5)
- Back to the Future Part III (avontuur / familie-film : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Mummy
The Mummy
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand