The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (The Mummy 3)

Ergens in China wordt door de jonge archeoloog Alex O'Connell, zoon van Rick O'Connell, de tombe van de legendarische Chinese keizer Han ontdekt. Deze keizer heeft ooit over een gigantisch leger van terracotta-soldaten beschikt. Een groep slechte Chinezen, onder aanvoering van generaal Yang, heeft besloten dat Han weer tot leven moet komen om de macht van een nieuw China te kunnen vestigen. Hiervoor laat hij Rich O'Connell onder valse voorwendselen met een magisch voorwerp naar China komen. Dit voorwerp brengt Han en zijn leger tot leven. Samen met de beschermers van de terracotta-soldaten moeten Alex, Rick en diens vrouw Han en zijn leger proberen te verslaan, wil het einde van de aarde niet worden ingeluid.

The Mummy (1999) en The Mummy Returns (2001) waren beide redelijk vermakelijke films in een genre wat al tientallen jaren weinig origineels meer uit weet te brengen en daarnaast in moderne tijden nooit uit de schaduw van de Indiana Jones-cyclus heeft kunnen stappen. Met deeltje drie uit The Mummy serie is echter een nieuw dieptepunt ontstaan. Hier liggen zoveel redenen aan ten grondslag dat ik de moeite niet eens ga nemen om ze allemaal op te noemen. Wat dat betreft kan ik volstaan met de opmerking dat The Mummy 3 nergens zijn voorgangers weet te overtreffen, zelfs niet op een punt als de special effects. En dat bijna tien jaar na dato. Nog zieliger is de herhaling waarin deze film weet te vervallen: alweer een uitgebluste en inspiratieloze Brendan Fraser in de hoofdrol, een opeenstapeling van slechte oneliners, een verhaalopbouw die alle clichés letterlijk weet te nemen, etc. Nieuw element is er in de vorm van Jet Li als drakenkeizer. Wie dacht dat dit een positieve inbreng zou vormen, komt bedrogen uit. Li is slechts een schim van zijn oude zelf en kan beter ten rade gaan of hij zijn acteercarrière niet beter stop kan zetten.

Wellicht denkt u na het lezen van dit stuk: "Alweer zo'n azijnpisser, die elke film die uit Hollywood komt en voor het grote publiek gemaakt is, af loopt te zeiken." Ingewijden weten dat dat niet waar is. Maar dan geef ik graag nog een doorslaggevend argument voor de treurigheid van deze prent, in de vorm van de beste grap die ze herbergt. Het groepje helden is op weg naar Tibet in een overvol vliegtuig, waar toevallig ook een yak in zit. Deze yak wordt ziek van het gewiebel van het toestelletje. Naast het beest zit toevallig een kwallenbak die de yak uit begint te zeiken. Vervolgens wordt het scherm groen......... I rest my case!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3 3 2 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)
- Raiders of the Lost Ark (avontuur / actie : 8)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (avontuur / actie : 7)
- Back to the Future (avontuur / familie-film : 8.5)
- Back to the Future Part III (avontuur / familie-film : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (The Mummy 3)
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (The Mummy 3)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand