The LEGO Batman Movie

Batman is gewend alleen te werken en heeft zichzelf mede daardoor een nogal arrogante status aangemeten. Samenwerken staat derhalve niet in zijn boekje, waardoor hij maar weinig op heeft met de nieuwe commissaris van de politie. De Joker zit ondertussen echter niet stil en heeft een plan bedacht om allerlei slechterikken uit een intergalactische gevangenis vrij te laten in Gotham City. Op het moment dat de stad ten onder lijkt te gaan, moet Batman kiezen: alleen verder of samen met Robin en de commissaris.

The LEGO Movie uit 2014 was een gigantisch commercieel succes. In plaats van een direct vervolg heeft men een andere LEGO franchise op het witte doek tot leven gebracht. Hoewel DC hier wel betrokken is, staat deze Batman nadrukkelijk los van het DC Universe en daarmee ook van de vele andere films van karakters van deze comicstudio. Dat is echter niet per se een nadeel; het biedt namelijk alle ruimte om een eigen verhaal rondom Batman te presenteren, dat bovendien aangevuld wordt met slechterikken uit tig andere films van de afgelopen decennia, zoals Sauron en Voldemort. 

Soms is het handig om vooraf enige kennis over een film te hebben. Ik verwachtte namelijk echte LEGO-blokjes op het witte doek te zien verschijnen, maar deze gehele film is geanimeerd, dus ook de blokjes zelf. Grafisch valt Batman daardoor een beetje tegen, waarbij vooral de enorme hoge snelheid van beeldwisselingen storend is. Ook gezichtsanimaties zijn van een erg eenvoudig niveau, waardoor ook hier ruimte voor verbetering is. 

Het eerste kwartier zat ik me vooral te storen aan LEGO Batman, vooral door het matige script, de eenzijdige karakters en de karige animaties. Langzaamaan ontstond er aan mijn kant toch een zekere sympathie. Het hele batterij aan karakters dat er over de kijker wordt uitgestort zorgt ook voor vele momenten van humor en herkenning. Ik zag deze prent bovendien met een zesjarige die er behoorlijk van zat te genieten. De doelgroep is tevreden, dus wie ben ik dan om dat tegen te spreken?


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Iron Giant (animatie / actie : 7)
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The LEGO Batman Movie
The LEGO Batman Movie
The LEGO Batman Movie
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht