The Babadook

Amelia woont samen met haar zesjarige zoon Samuel in een groot huis. Zes jaar geleden is haar man door een auto-ongeluk om het leven gekomen. Samuel slaapt slecht en vertoont overdag vervelend, agressief en autistisch gedrag. Hij is hierdoor weinig populair bij andere kinderen en volwassenen. Ook ziet Samuel in zijn dromen een raar wezen dat het huis wil binnendringen. Als Amelia hem op een dag een kinderboek over de Babadook voorleest, blijkt dat het geen fictief wezen is, maar echt bestaat. Langzaamaan neemt de Babadook het leven van Amelia en Samuel volledig over.

The Babadook moet het meer hebben van een langzame opbouw en momenten van suspense dan van bloeduitspattingen of goedkope schrikmomenten. Het duurt dan ook even voordat het verhaal op gang komt, maar deze opzet betaalt zich dubbel en dwars terug. Na een half uur heb je immers genoeg binding met de twee uitstekend acterende hoofdrolspelers opgebouwd. The Babadook is een spannende film, maar niet helemaal mijn stijl. Het einde vond ik zelfs een beetje tegenvallen, totdat ik wat nadere uitleg op het web had gelezen

Wat nu volgt is een dikke spoiler!!
De Babadook blijkt een kwaadaardige geest van de overleden vader van Samuel te zijn. Omdat Amelia zijn dood nooit heeft kunnen verwerken valt hij het tweetal lastig, met als doel dood en verderf binnen het gezin. Gedurende de film gaat Amelia de vijf fasen van verdriet en rouw door: ontkenning, boosheid, onderhandelen, depressie en aanvaarding (klik deze link voor meer informatie). Gaaf gedaan hoor, maar jammer dat ik er zelf niet achterkwam tijdens de film. Maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Babadook
The Babadook
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand