In Like Flint

Een teleurstellend vervolg op Our Man Flint. Het verhaal draait dit keer om een feministisch complot om alle macht aan het zwakke geslacht te schenken. De president van de VS wordt ontvoerd, de chef van de geheime dienst afgeperst, en van andere landen of geheime diensten valt helemaal niks te verwachten, dus de wereld lijkt overgeleverd aan de grillen van de dames, maar natuurlijk staat Flint paraat. 
 
Het ontderwerp lijkt geschikt voor een sexy en grappige Bondparodie, maar helaas is de parodie niet erg grappig en is de film eerder seksistisch dan sexy. Verder zorgden in het eerste deel de ruzies tussen Flint en zijn chef (Lee J. Cobb) voor verbaal vuurwerk, maar dat blijft nu achterwege omdat de twee kemphanen beste maatjes zijn geworden. Er blijven een paar aardige grappen over, en één daarvan (Flint die dolfijnen in hun eigen taal aanspreekt) is werkelijk hilarisch, maar de humor slaat snel plat en er is onvoldoende actie om de vaart er in te houden. Ongelukkigerwijs duurt de film ook nog bijna twee uur (!). 
 
In Like Flint deed het nog aardig aan de kassa maar de kritieken waren vernietigend en Coburn liet weten dat hij er geen zin meer in had. Om die redenen werd dit tweede avontuur van Flint meteen ook het laatste. Wel werd een poging ondernomen om een TV-serie rond het personage op te starten, maar zonder Coburn was ook dat een kansloze onderneming.
 
De titel:
 
In like Flint is een uitdrukking die duidelijk maakt dat Flint de dames vlotjes tussen de lakens krijgt. Het is verbastering van een gezegde dat oorspronkelijk verwees naar Errol Flynn, de grootste Casanova uit de geschiedenis van Hollywood. De oerversie is In like Flynn: De Urban Dictionary illustreert dit als volgt:
 
“I really liked James Coburn's acting in "In like FLINT." If I was that smooth, I'd be "in like FLYNN" with the ladies.” 
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6.5 3 2 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- ...più forte ragazzi! (All the Way, Boys) (humor / actie : 6)
- Il Ratto delle Sabine (humor / actie : 6)
- Murderers' Row (humor / actie : 6)
- Bad Boys (actie / humor : 7)
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?In Like Flint
In Like Flint
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand