The Silencers

Het personage Helm was een verzinsel van de pulpschrijver Donald Hamilton. In de boeken was Helm een medewerker van de geheime dienst, belast met het liquideren van vijandelijke spionnen. Ook op het witte doek zou Helm een harde jongen worden, maar regisseur Karlsson en hoofdrolspeler Dean Martin gooiden het roer om en maakten er een parodie van. Daardoor liep de film vertraging op en kwam één maand later in de bioscoop dan die andere parodie, Our Man Flint met James Coburn. 
 
Aan het begin van The Silencers leidt Helm een luxueus leventje in zijn hypermoderne villa, maar zijn minnaresTina komt melden dat de dienst hem dringend nodig heeft: een schurk genaamd Big O dreigt een nucleaire oorlog te ontketenen door een kernkop te droppen op een Amerikaans onderzoekscentrum in New Mexico. Helm heeft eigenlijk geen zin in een gevaarlijk avontuur, maar dan wordt er een aanslag op zijn leven gepleegd. Dat pikt iemand als Matt Helm niet ... 
 
Dean Martin liep tegen de vijftig tijdens de opnames en was nog in goede gezondheid, maar het zou lastig zijn geweest om hem te accepteren als meedogenloze killer en karate-expert. De rol van rokkenjagende vrijbuiter en levensgenieter was hem echter op het lijf geschreven. Dahlia Lahvi (als de jaloerse Tina) is charmant maar de meeste aandacht gaat uit naar Stella Stevens als Miss Hendrickx, een spionne die zo onhandig is dat ze een groter gevaar vormt voor vrienden dan voor vijanden (“Ma’m, if you were an Indian, Custer would still be alive!”); de scène waarin ze tekeer gaat met een machinegeweer is een giller. 
 
Helm is Bond met een héél vette knipoog. Het verhaal stelt (uiteraard) niet veel voor, maar als het saai dreigt te worden, verschijnt er wel een luchtig geklede dame voor een dansje of zingt Dino een liedje. Pret verzekerd. The Silencers deed het voortreffelijk aan de box-office (zelfs nog iets beter dan het eveneens succesvolle Our Man Flint) en er volgden nog drie films rond het personage Matt Helm.  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Manhattan Murder Mystery (humor / thriller : 7)
- The Guard (humor / thriller : 7)
- 4.3.2.1. (humor / thriller : 7)
- One for the Money (humor / thriller : 6)
- Veronica Mars (thriller / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Silencers
The Silencers
The Silencers
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand