The Guard

Brendan Gleeson is een garda (Gaelic voor politieman) in een onooglijk klein dorpje in Connemara, Ierland, volgens sommige het einde van de wereld. Hij is een beetje een rare vogel, die ook door zijn collega's en bazen niet wordt vertrouwd. Om die reden werkt hij meestal alleen. Veel scrupules kent hij niet, als er een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, doorzoekt hij eerst de zakken van de slachtoffers, om te kijken of ze iets bruikbaars bij zich hebben. Op een dag wordt hij plots geconfronteerd met een lijk. Het slachtoffer lijkt op rituele wijze om het leven gebracht. Er is blijkbaar een seriemoordenaar actief in Connemara ...

Als vervolgens de komst van een Amerikaanse specialist wordt aangekondigd, denkt iedereen dat hij een profiler uit Quantico is, het hoofdbureau van de CIA.  

Mis.

De Amerikaan werkt voor de FBI, niet voor de CIA, en het slachtoffer was een drugsmokkelaar. De uithoek Connemara is door een groep smokkelaars uitgekozen voor hun activiteiten omdat er eigenlijk nooit iets gebeurt, en de politie derhalve nergens op is voorbereid. Veiligheidshalve heeft men de complete politiemacht toch maar omgekocht, behalve die ene garda, die door niemand wordt vertrouwd ...

The Guard is een kleine, onafhankelijke productie, gemaakt met een minimaal budget. Gleeson en Cheadle - beiden tamelijk bekende acteurs - deden mee omdat ze in het script geloofden. The Guard doet soms denken aan In Bruges (gemaakt door de broer van regisseur McDonagh!): het is een gitzwarte misdaadkomedie met zeer grimmige, vaak absurde humor en een verrassend gewelddadig slot.

The Guard is erg leuk als je op de juiste golflengte zit. Stel je een kruising voor tussen Cormac McCarthy, de Coens, Tarantino en Sergio Leone (McDonagh beweert dat zijn film een western is) en U krijgt een vaag idee van deze film. De dialogen zijn uiterst bizar: de smokkelaars houden discussies over Nietzsche, terwijl Gleeson met zijn moeder babbelt over Russische auteurs als Dostojevski (langdradig) en Gogol (heel vermakelijk). Het is een voordeel indien men enigszins vertrouwd is met de Ierse cultuur en historie. Het acteerwerk is subliem, met een schitterende Gleeson in de rol van de garda.  



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 8 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Manhattan Murder Mystery (humor / thriller : 7)
- 4.3.2.1. (humor / thriller : 7)
- The Silencers (humor / thriller : 6.5)
- One for the Money (humor / thriller : 6)
- Veronica Mars (thriller / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Guard
The Guard
The Guard
The Guard




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand